Sonic Geometry u Galeriji Reflektor

UŽICE – Izložba Ane Knežević Sonic Geometry biće otzvorena 4. septembra u Galeriji Reflektor. Posmatrači će za pristup koristiti set HTC VIVE VR koji se sastoji od laserskih uređaja sa senzroma obrazujući prostornu mrežu uz pomoć koje se korisnik orijentiše u virtualnom svetu, kao i naočare, slušalice i džojstik čijom upotrebom se teleportuje iz jednog u drugi prostor.

Posmatrač na ovoj izložbi ima osećaj telesnog uranjanja u apstraktne prostore koji ga u potpunosti obuhvataju dok iz različitih uglova posmatra čiste forme intenzivne boje i pravilnih geometrijskih oblika, čija debljina gotovo da ne postoji (to jest ima vrednost jednog piksela), a njihov ga obim svojim dimenzijama u potpunosti prevazilazi.

Sonic Geometry
Foto: Udruženje vizuelnih umetnika Užice

Ana Knežević je interdisciplinarna umetnica  rođena u Beogradu 1976.  godine. Živi u Njujorku od 2013. godine i radi svetlosne i zvučne  instalacije, crteže i VR instalacije.Od 2017. eksperimentiše sa meditativnm prostornim iskustavima kroz nove teritorije povezane sa  VR tehnologijom. Njene izložbe uključuju 22 samostalne i preko 50 grupnih izložbi.

Foto: Udruženje vizuelnih umetnika Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.