Izmenjen pravilnik o prodaji regresiranog goriva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izmeniće pravilnik kojim se uređuje prodaja regresiranog dizel goriva za poljoprivredne radove, čime će ratari dobiti mogućnost da slobodno izaberu benzinsku stanicu na kojoj će se snabdevati gorivom.

traktor 1Pravilo po kojem registrovana gazdinstva mogu da kupe regresirano dizel gorivo samo na benzinskim stanicama jedne naftne kompanije, ograničavalo je konkurenciju na tržištu naftnih derivata u prometu oko 100.000 tona goriva, uz povećanje troškova transporta za poljoprivrednike. Izmenom pravilnika subvencionisano dizel gorivo moći će da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije.

Pravilnik će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava, čiji rok je bio do 31. marta. Uvaženi su predlozi poljoprivrednika tako da će svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva. Za ostvarivanje ovih prava, kao i prava pri kupovini mineralnog đubriva, poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate u periodu od 01. 01. 2014.godine do kasne jeseni. Omogućavanjem prodaje regresiranog goriva na svim pumpama, poljoprivrednici će dobiti pouzdano snabdevanje uz najniže troškove transporta i uživati sve prednosti koje tržišna utakmica donosi, uključujući i cenovnu konkurenciju između benzinskih stanica.

ZooM

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.