Ski škole na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Sneg koji je padao tokom vikenda stvorio je brojne problem,pre svega putarima. Međutim, snegu su se najviše obradovali oni najmlađi. Ovih dana i oni na padinama Zlatibora mogu naučiti da skijaju.

Svejedno da li ste početnik ili ste već skijali, nije loše da se podsetite kako izgledaju osnovna pravila ovog zimskog sporta. Brojni instruktori na Zlatiboru su na raspolaganju svim zainteresovanim skijašima.

“Deca u našoj ski školi mogu naučiti osnovne skijaške korake. Na prvom času učimo kočenju, pravilan skijaški položaj i ostale tehnike. Na drugom času učimo zaokret, a na trećem tehniku sa štapovima i skretanje. Na ostalim časovima na većim stazama uče paralelni zaokret i druge tehnike”, kaže instruktor u Ski školi Aleksandar Drndarević.

Pored klasičnog skijanja ima i onih koji su se odlučili za spuštanje niz snežne staze na snoubordu.

Snega, na žalost, nije bilo dovoljno u decembru i januaru, ali se svi nadaju da će skijaši i oni koji žele da nauče da skijaju uživati u zimskim sportovima tokom ovog meseca.

“Konačno nam je sneg pao. Jeste malo zakasnio, ali je pao u pravom trenutku, da možemo da uhvatimo februarske praznike. Još uvek ima dece koja skijaju”, kaže direktor marketinga Ski škole “Gold mountain”, Bojan Šukilović.

Za one koji nemaju svoje skije, pogodnost je što je u cenu časova, uračunato uz ski pas i iznajmljivanje kompletne ski opreme. Donja granica, za buduće skijaše je 3,5 godine, dok gornje, praktično, nema .

“Za neke osnove skijanja potrebno je nekoliko časova ski škole, da polaznici mogu da se spuste niz najblaže staze. One su osnežene i utabane”, kaže Šukilović.

Na Zlatiboru prema poslednjim zvaničnim merenjima ima oko 35 cm snega. Zahvaljujući niskim temperaturama, sistem za veštačko osnežavanje radi, kako bi snega bilo što više.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.