„Sivonja“ postaje stambena zgrada (VIDEO)

UŽICE – Nekadašnji centar dešavanja u Užicu, stecište boema, hotel „Zlatibor“, uskoro će biti pretvoren u stambenu zgradu. Užičani su odavno nezadovoljni, jer grad nema hotel, ali i svesni propadanja popularnog „Sivonje“ u centru grada, a vlasnik najavljuje da će promena namene zgrade, osim više stanova u centru, doneti i funkcionalan, drugi  hotel u Užicu.

Hotel „Zlatibor“, popularni „Sivonja“ već godinama privlači pažnju svojom arhitekturom iz kraja 70-ih godina, koja još uvek dominira centrom Užica, uprkos praznim hotelskim sobama. Posle više od decenije od privatizacije, cilj je da hotelske sobe zamene savremeni stanovi, čiji prozori će nuditi pogled na skoro celo Užice.

Proces dobijanja dozvola za promenu namene hotela, trajao je skoro tri godine, kaže Milan Čeliković, vlasnik „Sloge“, u okviru koje posluje i hotel „Zlatibor“, a potreba za promenom je bila očigledna, jer je kapacitet hotela bio preveliki i za bolja vremena u gradu.

„Iz razloga što je preveliki i što je Zlatibor odvukao veliki broj gostiju, što je težak za održavanje, skup. Kad je privreda radila u Užicu i tad je bio poluprazan“, navodi Čeliković.

Jedino što se neće promeniti je spoljni izgled zgrade, a za stanove koji će se, po Čelikovićevim rečima graditi od najsavremenijih materijala, od parketa, preko izolacije do stolarije, zainteresovanih već ima.

„Ima zainteresovanih, ljudi žele prema svom ukusu da srede. Četrnaest spratova ima, svih struktura, 89 jedinica“, kaže Čeliković.

Radovi na adaptaciji hotelskih soba u stanove će početi uskoro, a deo sredstava od njihove prodaje biće uložen u renoviranje hotela „Palas“, čiji je Čeliković takođe vlasnik. Tako će, Užice na oko 2.000 kvadratnih metara ipak dobiti 45 hotelskih soba i četiri apartmana, što je kako kaže – dovoljan kapacitet za potrebe Užica.

You may also like...