Jeftiniji priključak na gas za čistiji grad

UŽICE – Na poslednjoj Skupštini akcionara AD „Užice-gas“-a doneta je odluka o uvođenju akcije pod nazivom „Užice čistiji grad“ tokom koje se individualnim korisnicima odobrava popust na priključak na gasovodnu mrežu od 50 odsto, tako da je cena priključka 490 evra bez PDV-a, umesto 980 evra bez PDV-a. Akcija je počela 1. marta i trajaće do kraja građevinske sezone u ovoj godini.

Akcija je uvedena, kao i ranijih godina, s ciljem smanjenja aerozagađenja na teritoriji grada Užica.

Obaveza individualnih korisnika koji budu koristili pogodnosti akcije, jeste da do kraja ove kalendarske godine počnu da koriste gas i potpišu Ugovor o snabdevanju prirodnog gasa, u suprotnom, gube pravo na olakšice date u akciji i nastaviće da plaćaju priključak od 980 evra.

Iznos od 490 evra plaća se u 24 jednake rate po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Vlasnici domaćinstva koji su potpisali Ugovor o delimičnom priključku od 200 evra bez PDV-a imaju pravo da produže Ugovor o izgradnji kućnog gasnog priključka u skladu sa akcijom, s tim da razliku od 290 evra bez PDV-a mogu da plate u 12 jednakih mesečnih rata.

Olakšice akcije pod istim uslovima kao i individualni mogu koristiti i korisnici stanova u zgradama za kolektivno stanovanje gde svaki stan ima nezavisan priključak, uz Ugovor sa investitorom.

Infoera

You may also like...