Šetnja za formiranje SOS telefona za žene žrtve nasilja (video)

UŽICE – Ženski centar Užice, Savet za ravnopravnost polova i Ženska odbornička mreža organizovali su šetnju za podršku formiranju SOS telefona za žene žrtve nasilja u Užicu i Formiranje fonda za podršku ženama žrtvama nasilja.

Nasilje nad ženama je veliki društveni problem koji  još uvek nema  pravi društveni epilog, smatraju aktivistkinje tri udruženja koje su prvi put zajedno sa svojim kolegama, političarima i građanima Užica, na Dan žena organizovale šetnju podrške žrtvama nasilja. U Užicu je od početka godine registrovano pet slučajeva nasilja nad ženama.

“Dogovorili smo se da već na prvoj sednici gradske skupštine usvojimo Povelju Evropske unije o ravnopravnosti polova, koja će važiti na lokalnom nivo, koja je porpisana u 21 gradu ili opštini u Srbiji. Nadam se da ćemo za dva meseca dobiti SOS telefon za žene žrtve nasilja” rekla je predsednica Saveta za ravnopravnost polova u Skupštini grada Užica, Natalija Vasilić. 

 

 Čestitajući Užičankama 8. mart. gradonačelnik Tihomir Petković rekao je da će gradska vlast punim kapacitetom podržati akciju vezanu za uvođenje SOS telefona za žene žrtve naslilja i osnivanje Fonda za pomoć ugroženim ženama.
 “Izdvojićemo novac iz budžeta potreban za osnivanje SOS telefona, a verujem i da će kroz brojne aktivnosti biti prokupljena solidna suma novca i uplaćena u fond za pomoć ženama žrtvama nasilja”, naglasio je Petković.

 

 On je dodao da prošle godine projekat uvođenja SOS telefona nije realizovan jer nije postojala tehnička spremnost  iako je novac namenjen za ovu socijalnu uslugu. 
“Ove godine smo zahvaljujući radu aktivistkinja ova tri udruženja bliži uvođenju usluge SOS telefona, samo treba osmisliti način na koji će biti realizovana, sredstva nisu sporna”, zaključio je gradonačelnik Užica. 
Povorka se kretala od Trga partizana do Narodnog muzeja. Aktivistkinje Ženskog centra Užice, članice Ženske odborničke mreže i Saveta za ravnopravnost polova grada Užica  prodavale su na Trgu I šeširiće od recikliranog tekstila. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za formiranje Fonda  za žene žrtve nasilja.

 

ZooM
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.