Najbolji pekar Srbije (VIDEO)

PRIBOJ – Miroslav Bojić iz Priboja bavi se pekarstvom već 20 godina, a na takmičenju pekara u Beogradu osvojio je prvo mesto i dobio titulu najboljeg pekara Srbije.

Od svoje 17 godine godine Miroslav se bavi pekarstvom. Prema njegovim rečima po završetku škole za pekara, zaposlio se i radio naredne tri godine dok nije stekao iskustvo, nakon čega se odlučio da otvori svoju pekaru.

Pekar Bojić prvak Srbije
Foto: ZooMUE

„Dan i noć sam radio deset godina, bilo je mnogo teško na početku, ali je sada mnogo lakše. Imamo dosta zaposlenih, firma se širila i možemo reći da smo trenutno broj jedan u gradu“, rekao je vlasnik pekare Miloslav Bojić.

Miroslav je zvanično najbolji pekar Srbije, a koji će proizvod praviti na takmičenju, zavisilo je samo od srećne ruke.

„Ja sam tada izvukao da pravim Francuski hleb baget , kada sam ga napravio dobio sam ocenu deset. Ljudi iz Francuske koji su to ocenjivali nisu mogli da veruju da se i u Srbiji može napraviti hleb sličan kao njihov“, dodao je Miroslav.

pekara Bojić
Foto: ZooMUE

Prema rečima zaposlenih svi rade kao jedan tim, a svako ima svoje zaduženje.

„Ja mislim da svaka domaćica ovaj posao poznaje, nista nije teško raditi. Ja radim na pitama, a pored toga pravim štrudlu i princes krofne“, kaže radnica Gorica Penezić.

Dosta se ulaže u proizvodnju ali i tehnologiju kako bi sebi i radnicima olakšao posao. Prema njegovim rečima nekada su celu noć pravili 200 hlebova, ali sada isti broj naprave za 10 minuta.

„Automatizovali smo proizvodnju za hleb, dok pite, kolače i peciva radimo još ručno jer je specifično pa ne može da ide linijski. U poslednjih pola godine počeli smo samo da proizvodimo kvasac, a pravimo i hleb bez kvasca koji se odlično prodaje“, istakao je pekar Miroslav.

Kada je započeo svoj posao pre 20 godina Bojić nije ni sanjao da će njegova pekara danas imati preko 50 radnika , a on biti proglašen za najboljeg pekara Srije. Kako kaže samo radom i trudom može se postići mogo više od očekivanog.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.