Sara prikuplja sredstva za školovanje u Londonu (VIDEO)

UŽICE – Užičanka Sara Matović, primljena je krajem prošle godine na Kraljevski koledž u Londonu, gde će nastaviti svoje školovanje. Međutim, da bi otišla u Veliku Britaniju, ova violinistkinja, mora da ima određena novčana sredstva na svom računu, što su pravila ove zemlje. Ovih dana počela je akciju prikupljanja novca, kako bi od jeseni bila student na ovom prestižnom koledžu.

Sara je u Užicu završila nižu i srednju muzičku školu, a nakon toga svoje školovanje je nastavila na Akademiji u Novom Sadu. Tu je upisala i Master studije, tokom kojih je pohađala Barokne akademije, odnosno, Master klasove u Beogradu i Novom Sadu.

“Na jednoj od tih Broknih akademija, gostujući profesor je bio Adrian Butterfield, sa Kraljevksog koledža, koji me pozvao da polažem audiciju, jet jeprepoznao puno talenta, volje i želje za radom i napredovanjem“, kaže Sara.

Sari je za put u London potrebno nešto više od 13.000 evra, koji će biti garancija da ima sve što je neophodno za život u ovoj zemlji.

“Rok za prikupljanje tih sredstava je 1. maj. Razlog je zato što Velika Britanija traći da mesec dana pre nego što apliciram za vizu imam taj novac na računu. Za samu vizu se čeka od prilike oko tri meseca, a za nekei duže, zbgo cele situacije u svetu.”

Iza Sare su brojne nagrade sa mnogih takmičenja, a nijedna nije ispod trećeg mesta. Najdraža su joj, ipak, takmičenja sa fakulteta.

“Sa svojim kvartetom smo osvojile u drugoj godini studija “Laureat”, na takmičenju u Beogrradu, i to mi je ostala divna uspomena. Naravno pored toga ima puno prvih nagrada što se tiče mog solističlkog sviranja na violinističkim takmičenjima.”

Sarina želja je da znanje prikuplja širom sveta, a da se za pet do deset godina vrati u svoj rodni grad i u Srbiju, kako bi sve to prenosila mladim muzičkim nadama.

Svi koji žele, Sari mogu pomoći, uplatomnovčanih sredstava na broj računa:

170001030419800006

Sara Matović

UniCredit Bank 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.