RRA Zlatibor obeležava Evropsku zelenu nedelju

UŽICE-Regionalna razvojna agencija Zlatibor sa partnerima u okviru projekta THEMATIC, učestvuje u obeležavanju Evropske zelene nedelje koja se održava od 31. maja do 4. juna 2021. godine.

U ponedeljak, 31. maja sa početkom u 15 časova održaće se online konferencija na temu „Kulturni turizam je zeleni turizam“ na kojoj će govoriti predstavnici grada Matera i Privredne komore Bazilikate iz Italije, kao i predstavnici partnerskih institucija THEMATIC projekta: Univerziteta Bazilikata, Opštine Medijana iz Niša i Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica.

Kao nastavak aktivnosti, u utorak 1. juna sa početkom u 13 časova, RRA Zlatibor organizuje biciklističku vožnju klisurom Đetinje od Stare hidrocentrale do lokaliteta Staparska banja u cilju promocije zdravih stilova života, boravka u prirodnom zaštićenom području i smanjenja zagađenja životne sredine.

Evropska Zelena nedelja 2021, obeležava se u okviru Evropskog zelenog sporazuma i posvećena je promociji nultog zagađenja, stvaranju okruženja bez toksičnih proizvoda i sprečavanju zagađenja vazduha, vode, tla i potrošačkih proizvoda.

Projekat Turizam zasnovan na inovativnim kapacitetima – THEMATIC kofinansira Evropska unija kroz Program Interreg ADRION 2014-2020, a partnerski sprovode Regionalna agencija Zlatibor, Univerzitet Bazilikata, Regionalna agencija za teritorijalnu promociju Bazilikate i opština Matera iz Italije, Region Epir – Regionalna jedinica Thesprotia i Enterprice iz Grčke, Unija privrednih komora Albanije, Opština Preko iz Hrvatske, Opština Medijana iz Niša i Centar za podršku biznisu iz Kranja, Slovenija.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.