Od sutra Dečji bazen dostupan deci (VIDEO)

UŽICE – Dečji bazen na gradskoj plaži, koji se rekonstruiše skoro dve godine, od sutra će moći da koriste najmlađi Užičani. Direktor Javnog preduzeća “Užice razvoj” Miloš Milivojević, rekao je i da će korišćenje bazena biti besplatno.

“Posle svih poterškoća koje smo imali prilikom rekonstrukcije dečjeg bazena na Gradskoj plaži, konačno smo sve radove završili u protekloj nedelji. Od kada je bazen pušten u probni rad testitrali smo svu opremu, sve savršeno radi i veliko mi je zadovljstvo mi je što mogu da najavim i pozovem naše najmlađe sugrađane da koriste ovaj bazen već od sutra. Neću se vraćati na to kakve smo sve probleme imali i šta smo sve morali da uradimo, kako bi smo konačno ovaj bazen stavili u funkciju. Od sutra naši najmlađi sugrađani imaju mesto gde se mogu rashladiti u ovim vrelim letnjim danima, sada kada nam je lepo i toplo vreme konačno došlo. Zašto smo čekali ovoliko? Prosto smo imali neki vakum da su završeni radovi, a da se deca ne kupaju. Procedura  je takva da je morao da se uzme uzorak vode, iako je ovo voda sa gradskog vodovoda, takoreći pijaća voda, mi smo morali da prođemo svu tu proceduru. Zavod za javno zdravlje je uzorkovao vodu.  Preliminarni rezultati su da je voda u redu,  ali u toku dana imaćemo zvaničnu potvrdu, ali tek tada možemo otvoriti bazen za upotrebu”, rekao je Milivojević.

Organizacija rada Dečjeg bazena na Gradskoj plaži poverena je Javnom preduzeću “Veliki park”.

“Naša obaveza je da pratimo postrojenje za prečišćavanje vode, kao I da organizujemo službe neophodne za njegov rad. To podrazumeva organizovanje spasilačke i redarske službe. Mi nećemo ove godine naplaćivati karte, to jer to odluka Gradskog veća, da ga svi koriste bez nadoknade.Radno vreme bazena je od 10 do 18 časova. Ja bih zamolio, zbog velikog interesovanja dece, da ispoštuju određena pravila, odnosno, da ne ulaze u bazen mimo radnog vremena, da bi smo sačuvali njegovu ispravnost. Da ne bi smo došli u sitaciju da voda bude neispravna I da moramo da ga zatvorimo, na ćalost svih nas i korisnika. Moraju se ispoštovati pravila, jer svaki neispravan uzorak vode, koja se vrši na 15 dana, podrazumeva zatvaranje bazena”, rekao je izvršni direktor JP “Veliki park” Dinko Žuvela.

Na bazenu će raditi tri lica, dva sapasioca i jedan radnik na vodoganu.  Spasilačka služba angažovana je i na čitavoj Gradskoj plaži, gde je istaknuta crvena zastavica, jer se čekaju rezultati današnjeg uzorkovanja vode, kako bi zvanično sezona kupanja počela.

“Punjenje plaže je bilo povezano sa radovima na dečjem bazenu. Nismo smeli da punimo gradsku plažu, to je bila procedura koja je morala da se ispoštuje, da se napuni bazenčič, pa tek onda plaža. Mi smo odmah interveniseli i preduzeči sve mere da to bude što kraće vreme, tako da je plaža već napunjena. Danas se uzorkuje voda i sa plaže, što je naša redovna procedura, na 15 dana. Okačena je crvena zastava, dok ne dobijemo potvrdu ispravnosti  uzroka koji danas uzme  Zavod za javno zdravlje, a mi rezultat očekujemo do ponedeljka.  Ipak, neki naši sugrađani i juče su koristili plažu, zbog veoma visokih temperatura. I pored toga, mi smo organizovali kao da je sezona počela,imamo i tamo spasioce, ali je odgovornost na korisnicima, sve dok ne dobijemo pozitivan rezultat uzorka vode”, rekao je Žuvela.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.