Lako sa Pazarcima (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis je rutinskom pobedom nad Novim Pazarom obezbedio plasman u 1/8 finala Kupa Srbije.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Javor Matisa i Novog Pazara odigrana je pred 200 gledalca po zubatom suncu a počela je minutom ćutanja za Raška Milosavljevića i Milić Koraća, bivših igrača Javor Matisa. Raško Milosavljević je jedno vreme bio sekretar kluba. Oba trenera su gledaocima predstavili kombinovane ekipe, želeći da kroz ovaj meč vide gde se nalaze igrači koji su do sada imali manju minutažu. Vladica Petrović je sve igrače koji su protiv Sinđelića bili na klupi svrstao u startnu postavu pa je Novi Pazar utakmicu počeo sa ovih jedanaest igrača: Nićiforović, Čajević (Pramenović 65’), Faruk Bihorac (Husović 78’), Cikotić, Anel Bihorac, Novalić, Ajdinović, Stojanović, Islamović, Hadžibulić (Ragipović 76’) i Mihajlović. Nešto slično je uradio i Tufegdžić, u stratnoj ekipi nije bilo Cvetkovića, Kolakovića, Amanovića, Josovića, Petkovića i Markovića pa je Javor Matis izgledao ovako: Đogatović, Đerić, Marković, Marinković, Sević, Kuveljić, Cuckić, Dolmagić, Maričić (Bajović 84’), Krnić (Amani 68’) i Obadović. Utakmcu je sudio Jovan Šegrt iz Beograda, pomagali su mu Novak Novaković iz Borče i Miroljub Petković iz Beograda.

Prvu priliku na utkamici videli smo u režiji gostiju u 6. minutu. Đogatović je slabo ispucao loptu koja je došla do igrača Novog Pazara da bi na karju Ajdinović došao do prilike za udarac, ali je to učinio dosta mlako tako da Đogartović nije imao većih problema.  Domaćin uzvraća tri minuta kasnije. Odlična akcija domaćih. Dolmagić se ubacio po desnoj strani vratio povratnu do Maričića čiji udarac nije bio precizan pa lopta nije završila u golu. Mogao je Javor Mati sdo vođstva u 17. minutu kada je Maričić dobro centrirao, na skoku je bio štoper Marinković a lopta posle njegovog udarca glavom završava u rukama Nićiforovića. Nastavili su sa napadima domaći pa u 20. minutu gledamo lepu akciju koju počinje Sević, nastavlja Krnić a iz punog trka neprecizno završava Dolmagić. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Dolmagić u 37. minutu. Maričić ga odlično proigrao a Dolmagić iz prilike koja je bolja od penala ne postiže gol. Svoj udarac je minut kasnije probao Maričić a Nićiforović iz popravnog dolazi do lopte. Da se u 45. minutu posle panične intervencije Markovića bolje snašao Islamović Novi Pazar je mogao da povede ali je njegov udarac bio izblokiran od starne Cuckića a ubrzo potom Šegrt je odsvirao kraj provg poluvremena koje je završeno bez golova.

Nije bilo izmena ni na jednoj strani i odmah na startu drugog poluvremena Maričić je šutirao sa 16 metara a Nićiforović još jednom izlazi kao pobednik, a isti igrač je u 54. minutu imao priliku iz kategorije 100%. Nije se najbolje snašao pa je Nićiforović polako izrastao u igrača utakmice. I treći put je pokušao Maričić, ovoga puta sa veće udaljenosti, ni ovoga puta precizno kao ni Obadović u 65. Na kraju 68. minuta Tuzfegdžić iz igre vadi Krnića a na teren šalje Amanija. U prvom dodiru sa loptom rezervista Javor Matisa postiže gol za zasluženo vođstvo svoje ekipe. Lepu priliku da duplira vođstvo svoje ekipe imao je Obadović u 76. minutu ali je odlični Nićiforović još jednom bio na pravom mestu. Par sekundi kasnije Maričić je napravio dar mar igračima Novog Pazara, proigrao Obadovića nakon čijeg centrašuta sledi konfuzna intervencija odbrane što koristi Marković i laganom realizacijom potvrđuje vođstvo Javor Matisa. Svoju seriju promašaja Dino Dolmagić nastvalja u 80.minutu kada ga ješ jednom Maričić spojio sa golom da bi njegov udarac i ovoga puta bio slab za odličnog Nićiforovića. Svoju dobru partiju Cuckić nije uspeo da kruniše golom u 86. minutu kada je sa 15-tak metara iz punog trka šutirao visoko preko gola. Konačan rezultat utakmice postavio je Bajović u 89. minutu posle dobre akcije domaće ekipe na koju se nadovezala loša intervencija odbrane gostiju a Bajoviću nije bilo teško da sa sedam metara zatrese mrežu.

Javor Matis je više nego zasluženo prošao u dalje takmičenje u Kupu Srbije. Novi Pazar nema za čim da žali već se okreće grčevitoj borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Sudija Šegrt je odlično vodio ovaj meč, bez ijednog žutog kartona, čemu su doprineli fer igrom igrači obe ekipe. Javor Matis u ponedeljak očekuje prvenstveni meč protiv kragujevačkog Radničkog.

You may also like...