Čajetini priznanje iz Oksforda

ČAJETINA – Opština Čajetina dobitnik je priznanja „Inovativni menadžer godine“ koje joj je dodelila Akademska Unija Oksforda.

Čajetina je nominovana kao prestižna lokalna samouprava koja je uvela značajne novine i postigla uspeh u uspostavljanju najboljih uslova za ekonomski razvoj u oblasti turizma, kako za investitore tako i za dobrobit građana, saopšteno je iz te opštine.

Postignuti rezultati predstavljeni su u predlogu projekta, prilikom konkursa i prezentovani prisutnim delegacijama u Ekspertskom centru Akademske Unije Oksforda, tokom seminara koji su držali oksfordski eksperti predsednicima opština i gradskim funkcionerima širom Evrope.

Tokom seminara, predstavljen je model upravljanja mestima i gradovima, načini za postizanje izuzetnosti u upravama i privlačenja investicija. Opština Čajetina poslužila je kao primer dobre prakse u upravljanju resursima, brendiranju i uskom fokusiranju na razvoj sportsko-rekreativnog i zdravstvenog turizma, uz prateće delatnosti

Zlatibor i Čajetina uskoro mogu da se nađu na svetskoj turističkoj mapi, pre svega, kako je rečeno, sa avangardnim i inovativnim  projektima gondole i Zlatnog grada, saopšteno je iz opštine Čajetina.

You may also like...