Razmimoilaženja odbornika SNS-a

 UŽICE-U Užicu nikako da dođe do smene gradonačelnika Saše Miloševića  ,kome je to  naloženo od strane  Predsedništva SNS-a još u decembru.

 

Miošević je ostavku u javnosti podneo pre mesec dana,ali do danas još nije odlučeno ko će ga na toj funkciji iz redova užičkih naprednjaka zameniti.

U javnosti se kao najverovatniji kandidat pominje bivši predsednik opštine Užice,koji je iz DSS-a prešao u SNS pre godinu dana Tihomir Petković.Špekulacije da on  nema poverenje svih odbornika SNS u užičkom parlamentu,potkrepilo je  I saopštenje koje su izdala 4 od 16 odbornika ove stranke ,koja ne podržavaju kandidaturu Petkovića .

U saopštenju  se navodi da su ovi odbornici “izloženi neviđenom teroru,vladavini straha I pritiscima svake vrste od člana Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Predraga Stevovića”,jer ne žele da potpišu kandidaturu Tihomira Petkovića za gradonačelnika Užica.

“Kao slobodni građani jedne suverene države imamo pravo na svoj stav I  mišljenje,koje se do sada nije kosilo sa odlukama I stavovima SNS-a.Ne želimo da se vrši terror nad nama zato što smatramo da drugi kandidat za gradonačelnika Jelena Raković Radivojević,takođe član SNS-a,Ima po nama bolje I kvalitete za tu funkciju od Petkovića”,navodi se u saopštenju .

Član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Predrag Stevović u izjavi za ZOOMUE  negirao je sve optužbe odbornika I nazvao to saopštenje falsifikatom.

“Sve što je napisano je netačno.Nikad  niko u SNS-u ne bi vršio pritisak na ljude iz svoje stranke.Svi smo u stranci svojom voljom.Neki od odbornika potpisani su u saopštenju bez njihovog znanja I pristanka”,rekao je Stevović .

Stevovićeve tvrdnje potvrdio je za ZOOMUE jedan od potpisanih odbornika Joksim Guskić.

“Nisam potpisao nikakvo saopštenje,niti je na mene vršen pritisak.Poštujem odluku vrha stranke I podržaću Tihomira Petkovića za gradonačelnika Užica”,rekao je Guskić .

U saopštenju koje je večeras prosleđeno medijima potpisa ni  su odbornici Mirjana Racić,Milosav Kovačević,Branko Aćimović I Joksim Guskić.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.