SSP Užice: Grejna čestitka Užičanima od 18 odsto

UŽICE- Građani Užica Toplani trenutno duguju više od 164 miliona dinara ,a od 1.januara grejanje će biti skuplje u proseku za 1000 dinara po računu ,pa u saopštenju za javnost Gradski odbor Stranke slobode i pravde,pitaju gradsku vlast da li znaju kako građani teško žive i koliki će tek dug Toplani biti naredne godine.

grejna sezona
foto.zoomue

“ Lokalna vlast je građanima Užica na “prigodan način“ i usred grejne sezone, čestitala predstojeće praznike povećanjem cene grejanja od “samo“ 17, 8 odsto, što će naše sugrađane sa stanovima prosečne kvadrature koštati više od 1000 din po računu, počevši od 01.01.2023. godine. Ovaj potez pravdaju energetskom krizom i porastom cena energenata koji im čine 74 odsto rashoda. Ovo poskupljenje je bilo najavljeno još u septembru, ali je odluka, valjda zbog pritiska javnosti, prolongirana.
O tome u kakvoj egzistencijalnoj krizi živi većina Užičana najbolje govori podatak da zaključno sa septembrom građani Toplani duguju više od 164 miliona dinara, dok privreda duguje 20 miliona. Pa pitamo gradsku vlast, koliko će tek sada, nakon poskupljenja, građani da duguju, kada zbog pogrešne politike SNSa na svim novoima, nisu u stanju ni dosadašnje račune plaćaju. Da li lokalna vlast zna u kakvoj se neizdrživo teškoj situaciji građani nalaze i kako preživljavaju s posukupljenjima, uključujući i hranu i najmanjim platama u Evropi. U gradu se po prodavnicama i mesarama kupuje količinski po 100-200 grama, a voće i povrće po komadu, dotle smo stigli. Znaju li to naši vlastodršci ili samo oni uživaju u plodovima paralelne stvarnosti lišeni svake vrste odgovornosti prema građanima“,navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP-a..

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.