Raspisan konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice raspisao je konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti i za ovu namenu izdvojeno je 40 miliona dinara. Konkurs traje narednih mesec dana.

Pravo učešća na konkursu imaju svi građani Užica koji stanuju u prvoj, drugoj ili trećoj zoni, odnosno u zonama pojačanog zagađenja vazduha u zimskom periodu.

Pravo na konkurs imaju i oni koji stanuju u kolektivnim stambenim zgradama koje nemaju mogućnost priključka na gradski toplovod.

„Realizacija mora da bude izvršena do kraja oktobra kada će sugrađani podneti zahtev za povraćaj sredstava, a njih vraćamo u roku od 45 dana“, kaže članica gradskog veća Nada Jovičić.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da se građani mogu javiti za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju, spoljnih zidova na porodičnim kućama i za te namene grad će subvencionisati 50 odsto, odnosno maksimalno 120.000 dinara.

„Za nabavku i ugradnju stolarije na porodičnim kućama, maksimalno učešće grada je 80.000 dinara, a za nabavku kotlova na pelet grad učestvuje sa 85.000 dinara“, rekla je Raković Radivojević.

Prema rečima gradonačelnice, građani su najviše zainteresovani za nabavku kotlova na gas i tu grad učestvuje sa 70.000 dinara.

Prošle godine je oko 500 Užičana iskoristilo neku od ovih mera, a cilj je smanjenje aerozagađenja u gradu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.