Jedina devojka među bokserima (VIDEO)

UŽICE – Bokserski klub Sloboda iz Užica broji oko 40 članova, a među njima je i jedina devojka koja se amaterski bavi ovim sportom. Pavlina Vračarić uspela je da prebrodi sve predrasude i dokaže da ovaj sport nije rezervisan samo za muškarce.

U gradu na Đetinji boks nije samo muški sport, već se i jedna dama izdvaja po spremnosti za ovu borilačku disciplinu. Pavlina Vračarić boksom se bavi skoro dve godine i kaže da je to sport po njenoj meri.

Bokserski klub Sloboda
Foto: ZooMUE

„Ovaj sport je jako dobar zato što se tu pojavljujemo kao individualac, a ne kao grupa. Odgovorni smo za sebe šta radimo i kako se ponašamo“, kaže članica Bokserskog kluba Sloboda Užice Pavlina Vračarić.

Kaže da za ovaj sport nije dovoljna samo snaga, nego i fokus kako bi ste procenili sledeći potez protivnika.

„Kada dođemo na takmičenje protivnik je isto došao da pobedi tako da moramo razmišljati o tome šta on misli i šta će da uradi“, dodaje Vračarić.

Bokserski klub Sloboda ponovo je otvoren posle trideset godina, a iza sebe ima mnogo zlatnih rukavica. Trenutno broji oko 40 članova.

„Za ovu godinu, zbog korona virusa, malo su ređa takmičenja. Išli smo u Jagodinu, Novi Pazar, Kragujevac, a videćemo koje je sledeće mesto“, kaže predsednik BK Sloboda Užice Blagomir Popović.

„Pre je bilo malo više discipline i bilo je drugačije, mada i sada su deca dobra. Imamo uzraste od pet godina pa sve do individualnih članova do 50 godina“, kaže trener u BK Sloboda Užice Predrag Spasojević.

Pavlina će ove godine prvi put stati u ring kao takmičar i kaže da, iako tremu, velika podrška su joj drugova iz kluba.

„Imam sparinge sa drugovima i drugaricama. Drugovi koji su bili na takmičenju se trud eda se prilagode meni da me što bolje pripreme jer su oni već bili tamo“, zaključuje Vračarić.

Ukoliko nastavi ovim tempom Pavlina će sigurno doneti novi par zlatnih rukavica užičkom Bokserksom klubu Sloboda.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.