Radovi na prepumpnoj stanici u Turici od septembra (VIDEO)

UŽICE – U septembru će početi izgradnja prepumpne stanice u Turici, a za nju je izdvojeno 22 miliona dinara.

Postojeći kolektor koji je urađen u Turici biće povezan sa ovom prepumpnom stanicom.

„Osim toga, grad Užice nastavlja sa realizacijom i rešavanjem problema u Turici. Urađena je kompletna projektna dokumentacija gde će ulice Isidore Sekulić, Milana Vergovića i Stanoja Glavaša dobiti oko 111 priključaka i konačno će moći da se priključe na glavni kolektor“, rekao je direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

On dodaje da će na glavni koletor priključiti 110 domaćinstava u Turici.

„Za to je potrebno 35 miliona i videćemo da li će to finansirati grad Užice ili će nam određenu sumu odobriti preko Republike“, kaže Maksimović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević kaže da je grad sproveo niz aktivnosti, ali tvrdi da im je potrebna pomoć od resornog ministarstva.

„Odvojena su sredstva od republičkog preduzeća Srbijavode da se očisti korito reke Đetinje i ono će početi da se čisti u septembru. Napravili smo sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa istim preduzećem da uredimo čitav tok reke, tako da se trenutno u tom preduzeću radi projekat za uređenje Đetinje. Završili smo i fekalni kolektor u Turici“, ističe gradonačelnica.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Zoran Militarov kaže da se kontrola reke Đetinje vrši nekoliko puta godišnje.

„Za Đetinju je karakteristično u poslednjih 20 godina da je po kvalitetu reka treće klase, odnosno da je dozvoljeno kupanje uz pridržavanje određenih mera“, tvrdi Militarov.

Članica Gradskog veća Nada Jovičić kaže da svi građani treba da budu odgovorni prema prirodi i reci Đetinji.

„Svi moraju biti odgovorni ne samo prema pijaćoj vodi, već i prema vodi koja se odlaže. Svi posetioci gradske plaže treba da povedu računa da smeće odlažu na adekvatan način“, rekla je Jovičić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.