Radi se kišna kanalizacija u Miloša Obrenovića (video)

UŽICE-Počela je  izgradnja kišne kanalizacije  u ulici  Miloša Obrenovića u Krčagovu.Radovi su počeli u Radničkoj ulici u kojoj će kišna kanalizacija iz ulice Miloša Obrenovića biti spojena sa vodom do  prečistača  iz koga se voda izliva u Đetinju.

Cevi za kišnu kanalizaciju biće postavljene na ukupnoj dužini od oko 550 metara u ove dve ulice.Na ovaj način će se rešiti veliko izlivanje vode u ovoj ulici koje je nastajalo posle obilnih padavina, naročito na delu kod Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra Užice.

 

Ukupna vrednost radova je  42 miliona dinara, a po pola će ih finansirati   Ministarstvo privrede i  grad Užice.

„Rešili smo da deo po deo grada regulišemo kada je u pitanju kišna kanalizacija. U strogom centru grada, iako ga je nemoguće potpuno zaštititi zbog brojnih zagušenja koja nastaju u vreme velikih padavina u kratkom vremenskom periodu, u najvećem slučaju smo rešili problem odvođenjem kišne kalanlizacije na Pori. Kada budemo završili i ovaj odvod u Krčagovu, mislim da ćemo zaštiti najveći deo grada od izlivanja vode posle velikih kiša. Ovim se ne završavaju radovi vezani za odvod kišne kanalizacije jer ćemo nastaviti da rešavamo problem u višim delovima grada, kao što je prema Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“ ili Karađorđevom šancu“, kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Ukupna vrednost radova je  42 miliona dinara, polovinu finansira Ministarstvo privrede, a polovinu grad Užice. Izvođač radova je užičko preduzeće Stabil pro, a rok za završetak je 60 dana.

Tokom izvođenja radova saobraćaj u ulicama  Radničkoj i Miloša Obrenovića  odvijaće se usporenije .

Petković je najavio i da će  rekonstrukcija  Ložioničkog mosta biti završena do 15. jula, a najviše za petnaestak dana posle završetka tih radova, trebalo bi da počne izgradnja kružnog toka kod benzinske pumpe na ulasku u grad .

You may also like...