Promocija zdravih stilova života na trasi zlatiborske gondole

ZLATIBOR-Pored vožnje duge devet kilometara u jednom pravcu sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, JP “Gold gondola Zlatibor “ od sada pruža i seriju novih interaktivnih sadržaja na međustanici kod Ribničkog jezera i na vrhu Tornik. Sve aktivnosti će biti besplatne i pogodne za decu i odrasle, svakog radnog dana od 11 časova.

Strečing
Foto: Gold gondola

„Zdravstveni i velnes turizam su sada u ekspanziji. Iz tog razloga mi smo pokrenuli svakodnevne aktivnosti na trasi gondole koje podrazumevaju, promovisanje zdravih stilova života, između ostalog to je: zdravi dan ili dan velnesa i zdravlja sa Specijalnom bolnicom Čigota, razgovor sa njihovim nutricionistima i lekarima, degustacija zdravih zlatiborskih zalogaja. Takođe, promovišemo i sportove , pružamo mogućnost da se o njima nešto nauči , poput: streličarstva, paraglajdinga, a dostupne su i radionice starih zanata . Kroz par nedelja na međustanici kod Ribničkog jezera biće završena i staza za tjubing“, izjavila je Bojana Božanić, direktorka preduzeća „Gold gondola Zlatibor“.

Pred letnju sezonu broj kabina je povećan, a gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta i važi za najdužu jednosegmentnu panoramsku gondolu na svetu sa najdužom vazdušnom trasom u Evropi.

Streličarstvo
Foto: Gold gondola

„Da bi se smanjio red čekanja za vožnju, nabavili smo još 18 kabina. U prethodnom periodu završeni su svi neophodni pregledi i servisi gondole kako bi bezbednost i zadovoljstvo prilikom vožnje bili na najvišem nivou. Ograničenja za vožnju gondolom ne postoje, vožnja je prilagođena i osobama sa posebnim potrebama. Ono što je novina, za sve naše posetioce obezbedili smo i mogućnost vožnje sa kućnim ljubimcima“, rekao je Aleksandar Milosavljević, tehnički direktor ovog javnog preduzeća.

Ideja i cilj ovih aktivnosti je da se svim turistima i posetiocima gondole omogući raznolika ponudu sadržaja i aktivnosti i u zimskom i u letnjem periodu,poručuju iz Gold gondole.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.