Proglašeni najbolji u Guči

GUČA – “ZLATNU trubu”, dar “Večernjih novosti”, na ovogodišnjem, 57. Saboru trubača u Guči osvojio je Ivan Jovanović iz Užica. To je odlučio žiri publike, u sastavu: Radomir Vidaković, izvršni direktor Kompanije “Novosti” (predsednik), Marija Tiosavljević, profesorka u Muzičkoj školi u Čačku, Jelena Ratković, takođe profesor u ovoj školi, Miroslav Radojičić, član UO Centra za kulturu u Guči i predstavnik glavnog sponzora firme „Alfa plam“ iz Vranja.

Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, proglašen je za pobednika 57. Dragačevskog sabora trubača u Guči.

Za najboljeg trubača, na jednom od najpoznatijih srpskih festivala, sinoć je izabran Janko Jovanović iz Požege.

Zlatnu trubu osvojio je Ivan Jovanović iz Uziča, a nagrada za najizvornije muziciranje pripala je orkestru Ivana Ðenarića iz Akmačića.

Nagrada za najbolje odsvirano kolo i odsviranu narodnu pesmu „Pšeničice sitno seme“ pripala je orkestru Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.

Najbolji basista na 57. Dragačevskom saboru trubača je Ilija Ðenadić iz trubačkog orkestra Ivana Ðenadića iz Akmačića.

Titulu najboljeg tenoriste poneo je Dragan Jeftić iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, dok je za najboljeg bubnjara proglašen Slaviša Stamenković iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Presrećni trubač podelio je svoju radost sa saborašima, koji su ga na ramenila proneli kroz Guču, a on je svirao bez prestanka. Slavlje se nastavilo u “Broćića avliji”, gde je na hiljade saboraša sa osuševljenjem dočekalo ovogodišnju “zlatnu trubu”.

Malo je reći da sam presrećan. Konačno sam osvojio „Zlatnu trubu“, trubu publike, zbog koje smo svi ovde na pozornici – kazao je Jovanović. – Težim putem sam došao do nagrade, kroz baraž, ali to je još jedan dokaz da se upornost isplati. Siguran sam da se u ovom trenutku slavi kod mojih Užičana koji su me bodrili od samih kvalifikacija, kroz baraž i finalno takmičenje. Jedva čekam da se vratim u moju „čaršiju“ i podelim radost sa njima.

Izvor: Večernje novosti

 

You may also like...