Proces akreditacije u Čigoti

ZLATIBOR-Tim Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije  sprovodi spoljašnje ocenjivanje ustanove Čigota , a rezultati će biti poznati za mesec dana.

Akreditacija zdravstvenih ustanova je proces kojim ustanova koja aplicira za akreditaciju teži višem stepenu kvaliteta  ispunjavanjem standarda koje propisuje Agencija za akreditaciju. Predstavnvici Agencije koji će vršiti ocenjivanje su Nenad Golubović, Vesna Obradović i doc. Zorica Šumarac.

„Put koji je Čigota kao ustanova do sada prošla, i koji nam je dostupan na osnovu dokumentacije koju smo dobili i koju ćemo tek pregledati ukazuje na veliki rad koji je već poznat u u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. Pretpostavljamo da će i ovim našim ocenjivanjem oni dobiti samo još jedan kvalitet više kojim će biti prepoznati širom Srbije s obzirom da su postali srpski brend i da će na taj način omogućiti svojim klijentima, odnosno korisnicima pružanje vrhunskih usluga što i jeste cilj ustanove“, kaže  Šumarac.

 Prema rečima koordinatorke akreditacije  Snežane Lešović potrebna je potvrda kvaliteta rada, nakon dobijanja statusa srpskog brenda.

„Imamo brojne pokazatelje koji govore da smo izuzetno uspešni. Analize zadovoljstva sprovedene tokom decembra prošle godine su nam dale potvrdu da su naši korisnici izuzetno zadovoljni sa uslugama koje im nudimo, a takođe i zaposleni. Naša želja je da kada prođemo kompletan sistem akreditacije dobijemo i sertifikat, potvrdu koja će nam otvoriti vrata za brojne druge projekte, a i nama samima će značiti, bićemo prepoznati u sistemu zdravstvene zaštite i sigurna sam da ćemo i dalje uporno i intenzivno raditi na unapređenju zdravstvene zaštite u kompletnom našem regionu, gde ćemo pružiti više usluga. Samim tim, kvalitetnim, uniformnim radom, istim pristupom zahvaljujući definisanim procedurama zaposlenima će biti lakše“, poručuje  Lešović.

Čigota je specifična ustanova specijalizovana za oboljenja štitaste žlezde i metabolizma sa programom za prevenciju i lečenje gojaznosti, a pored zdravstvene zaštite pruža i usluge iz oblasti turizma, hotelsku ponudu i sadržaje koji se unapređuju.

Zlatiborpress

You may also like...