Pritvor od 30 dana za bivšeg predsednika opštine Nova Varoš

NOVA VAROŠ – Bivšem predsedniku opštine Nova Varoš D.P. koji je pre dva dana uhapšen zbog sumnje u nezakonitosti u postupcima javnih nabavki čime je oštećen budžet opštine za više od šest miliona dinara, nakon saslušanja određen je pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu, rečeno je za u Višem javnom Tužilaštvu.

Osim bivšeg čelnika Nove Varoši, policija je uhapsila i R.G.(1972), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva “Quiddita” DOO Beograd, zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Na teret bivšem predsedniku opštine stavlja se krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, a za isto delo tereti se bivši zamenik direktora preduzeća “Energija Zlatar NV” Nova Varoš N.J, koji je trenutno nedostupan državnim organima.

“Oni se sumnjiče da su tokom 2014. godine, kao saizvršioci, zloupotrebom svog službenog položaja, suprotno zakonskim propisima dodelili ugovor u postupku javne nabavke čiji je predmet ugradnja kotlova na bio masu, opreme i uređaja za sistem daljinskog grejanja za potrebe opštine Nova Varoš privrednom društvu u kom je odgovorno lice R.G, kom privrednom društvu je po okončanoj situaciji isplaćen ukupan iznos od 49,785,622.81 dinara, iako radovi u ukupnoj vrednosti od 6.327.400,71 dinara nisu izvedeni i sistem daljinskog grejanja na bio masu na teritoriji opštine Nova Varoš ni danas nije u punoj funkciji”, navode u Tužilaštvu.

U Višem javnom Tužilaštvu u Kraljevu za Insajder navode da su obojica uhapšenih juče saslušani nakon čega im je na predlog ovog Tužilaštva određen pritvor do 30 dana rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu zbog opasnosti od uticaja na svedoke i saokrivljenog N.J.

U daljem toku postupka, kako navode, ispitaće se najpre svedoci navedeni u predlogu za pritvor i po potrebi preduzeti druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba.

Izvor: PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.