Jaje kao najdraža igračka (VIDEO)

UŽICE – Jakov Urošević je najmlađi farmer u Srbiji. Njegove omiljene igračke su kokošija jaja, a omiljeno mesto dedina farma u selu Volujac kod Užica. U toj igraonici zabavi nema kraja, a Užičani su ga brzo zavoleli nakon jednog videa koji se brzo raširio na društvenim mrežama.

Jakov ima samo ima samo godinu i po godine a već je pronašao svoju strast.

„Kada dodje kod nas prvo što uradi je uđe u garažu da klasira jaja. Ako ne klasira onda je kod kokoški da ih skuplja. Više voli ovde sa mnom da radi nego da se igra sa igračkama“, kaže Jakovov deda Nenad Urošević.

Jakov mali farmer
Foto: ZooMUE

Deda mu je omiljeni član porodice, a od svega najviše voli kokošija jaja i toj zabavi je u potpunosti posvećen.

„Za klasiranje jaja treba nam oko dva sata, sve dok sam ja u garaži on je sa mnom. Za dva sata koliko radi, desi se da razbije jedno ili dva jaja, što je minimalno u odnosu na nejgove godine i to koliko je mali. Neverovatano je kakav osećaj ima“, dodaje Nenad.

Jakov je svoju popularnost postigao video snimkom na društvenim mrežama koji je brzo postao omiljeni među Užičanima, ali i u celoj Srbiji.

Jakov sakuplja jaja
Foto: ZooMUE

„Snimak je nastao na Božić sasvim spontano. Nakon doručka mi smo sišli da pomognemo babi i dedi to jutro“, ističe Jakovova majka Milica Urošević.

„Ja sam ga snimio kako radi i snimak prosledio svojoj ženi, ona ga je stavila na društvene mreže i kroz par dana bili smo iznenađeni koliko je video imao pregleda i pozitivnih komentara“, dodaje Jakovov otac Marko Urošević

Ovaj mali farmer kada završi klasiranje jaja najviše vremena provodi sa njaboljim drugom  psom po imenu Koko, a kako kažu njegovi roditelji rođen je kao poseban i sa njim nikada nije dosadno.

 „Pre dva, tri meseca mi smo nešto radili ispred kuće i u jednom trenutku Jakova nije bilo, svi smo u strahu počeli da ga tražimo. Našli smo ga nakon pet minuta u kombiju, poređao je kutije da ga mi ne vidimo i slagao jaja“, kaže Marko.

Nenad Urošević ima petoro unučadi, ali već sada naslućuju ko će preuzeti porodični biznis.

„Starijeg unuka ovo i ne zanima, on je više za vožnju biciklom i da se igra sa decom. A, Jakov je dosta vezan za mene i voli da radi oko jaja. Ali on je još mali, videćemo kasnije da li će ga zanimati. Ja bih voleo da neko nastavi da se bavi ovim poslom posle mene i moje supruge“, ističe deda nenad.

A dok ne postane biznis za sada je skupljanje i klasiranje jaja za Jakova samo dobra zabava.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.