Prijepoljska bolnica dobila nov ultrazvučni aparat

PRIJEPOLJE – Na inicijativu episkopa mileševskog Atanasija, Fondacija Princeze Кatarine donirala je Opštoj bolnici u Prijepolju savremen kardiološki ultrazvučni aparat, vredan skoro 6,4 miliona dinara. Uz pomoć ovog uređaja, kardiolozi će  znatno lakše moći da pouzdano dijagnostikuju oboljenja u ranoj fazi i vrše preglede kardio vaskularnih pacijenata.

Kardiovaskularni pacijenti iz Prijepolja, do sada su na lečenje išli u druge zdravstvene ustanove. Međutim, zahvaljujući donaciji Fondacije Princeze Katarine, najsavremeniji ultrazvučni aparat stigao je u prijepoljsku bolnicu, pa će ta praksa ubuduće biti promenjena.

„U našoj bolnici se iz tehničkih razloga nisu radili ultrazvučni pregledi srca. Aparat koji imamo je vremešan i često se kvario i nalazio u servisima, tako da smo imali potrebu za jednim novim savremenim aparatom koji bi zadovoljio potrebe i lekara i pacijenata. Zahvaljujući Fodaciji Princeze Katarine takav aparat smo i dobili“, kaže prvi čovek prijepoljske bolnice dr Zoran Drobnjak.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.