Uhapšeni zbog malverzacija u MN Stil trejdu

UŽICE-Užička policija uhapsila je Č.Š.(60),M.Š.(54),N.Š.(30) sa Zlatibora i Č.Đ.(48) iz Požege zbog sumnje da su izvršili ukupno 12 krivičnih dela i protivpravno prisvojili 21 milion dinara, saopšteno je iz Policijske uprave Užice.

 Oni su  pod sumnjom da su kao odgovorna lica u preduzeću MN Stil trejd  iz Užica , sa poslovnim sedištem na Zlatiboru, izvršili krivična dela zloupotrebe položaja, poreske utaje, neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, falsifikovanje službene isprave i pranje novca. 

 

  Prema saznanjima policije osumnjičeni su u periodu od januara 2007. do decembra 2011.godine, iskorišćavanjem svog položaja, podigli i protivpravno prisvojili sa poslovnih računa MN Stil trejda  21 milion dinara od kredita dobijenih od Fonda za razvoj Republike Srbije i poslovnih banaka.
 Novac su pravdali fiktivnim otkupnim blokovima za otkup građe, odnosno blokove su izdavali na imena lica  koja nisu kupovala građu, imena lica koja se vode u evidenciji umrlih, kao i za lica koja ne postoje u evidenciji prebivališta u Republici Srbiji.
 Na taj način izbegli su obračun i plaćanje poreza u iznosu od oko 9,5 miliona dinara.
 Policija je saopštila da postoji i sumnja da su Č.Š. i M.Š. od protivpravno pribavljenog novca, oko 5,2 miliona dinara uplatili kao fizička lica po osnovu ugovora o pozajmici osnivaca za likvidnost MN Stil trejda i taj novac držali na poslovnim računima, a kasnije vršili podizanje gotovine i izvršili krivično delo pranje novca.
 Na osnovu odobrenja zamenika Višeg javnog tužioca doneto je rešenje o zadržavanju sva četri lica, a u toku je dalji rad na otkrivanju zloupotreba u poslovanju MN Stil trejda.
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.