Prijepolje dobilo medicinsku opremu od Turske

PRIJEPOLJE – Prijepoljsko zdravstvo dobilo je medicinsku opremu vredna 30 hiljada evra od donatora iz udruženja Bosna Sandžak iz Turske kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa.

Domu zdravlja i Opštoj bolnici dostavljene su hirurške maske, higijenska sredstva, medicinski i drugi aparati.

„Pomoć je stigla u pravi čas. Situacija je izuzetno teška, ali možemo reći i dalje pod kontrolom. Dobili smo pomoć u vidu hirurških maski, higijenskim sredstvima, medicinskim i drugim aparatima koji će pomoći u radu našim medicinskim radnicima. Reč je o potrošnom, a izuzetno važnom materijalu, tako da ova donacija je od velikog značaja za sve nas“, rekla je zamenica direktora Doma zdravlja u Prijepolju Olivera Rovačnin.

Prijepolje
Foto: ZooMUE

Međutim, ovo nije prva ovakva donacija, jer je u Prijepolje od početka epidemije korona vrusa stizala velika pomoć i od Tursko-srpskog poslovnog saveta.

„Radi se o velikoj količini medicinske opreme, tako da ćemo je osim u zdravstvenim raspodeliti i u školskim i verskim ustanovama. Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da se izborimo sa ovim nevidljivim neprijateljem i da donacije više neće biti potrebne, ali sam siguran da će svi naši ljudi koji žive širom Evrope i sveta opet biti tu za nas, ukoliko dođe do dodatnog pogoršanja situacije“, istakao je Esad Hodžić, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Zbog povećanog broja pregleda ispred kovid ambulante u Prijepolju nedavno je postavljena tenda, kako bi pacijenti koji čekaju na pregled bili zaštićeni od kiše.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.