Izgradnju Gold Gondole i dalje koči administracija

ZLATIBOR – Izgradnju početne stanice Gold Gondole na Zlatiboru i dalje koče administrativne prepreke. Razlog tome, kako navodi direktorka ovog javnog preduzeća Bojana Božanić, su nerešeni imovinsko pravni odnosi sa PK Zlatibor, koji je Službi katastra u Čajetini uputio žalbu na rešenje o uknjižbi tog urbanističkog projekta.

Na osnovu rešenja Ministarstva finansija, opštini Čajetina je odobren ulazak u posed koji je u državini PK Zlatibor, radi postavljanja početne stanice Gondole. Međutim, kada je Služba katastra u Čajetini trebala da sprovede ovaj urbanistički projekat, PK Zlatibor je uputio žalbu, koja je potom prosleđena drugostepenom organu, odnosno Republičkom geodetskom zavodu.

Bojana Božanić

„Sve je rađeno po zakonu. Imamo rešenje da je Opštini Čajetina predat deo parcele u vlasništvo, deo parcele za izgradnju gondole. Međutim, PK Zlatibor je uputio žalbu koja je, praktično samo „žalba radi žalbe“, odnosno da bi se kočio čitav postupak. Sama žalba na osnovu stručnih mišljenja pravnika, apsolutno nije osnovana. Odnosi se na neke procesne postupke, na to da li je dokument koji se podnosi u originalu ili je kopija. Dakle, nešto što nema veze sa uknjižbom ovog dela parcele na Opštinu Čajetina. Ta žalba samo prolongira postupak potvrđivanja pravosnažnosti rešenja“, ističe Božanićeva.

Žalba PK Zlatibor, kako dodaje, neće ništa promeniti, jer Opština Čajetina je na osnovu rešenja o utvrđenom javnom interesu, kao i svih ostalih rešenja stručnih službi Ministarstva finansija koje su iz toga usledile, preuzela vlasništvo nad tim delom parcele, u potpunosti u skladu sa zakonom. Ali, postupak se, kako kaže, mora ispoštovati do kraja.

„Ne postoji nikakav razlog da ona bude prihvaćena. Ali, kao što znamo, birokratija je suviše duga, posebno u Republičkom geodetskom zavodu. Ovim putem upućujem apel nadležnima u RGZ i stručnim službama da se što pre odgovori na ovu žalbu, kako bi mi mogli da nastavimo sa radovima, odnosno da se pripremimo za početak ove građevinske sezone“.

Direktorka Gondole veruje da će u narednom periodu problemi vezani za imovinsko pravne odnose biti rešeni, kako bi se poduhvat izgradnje najduže panoramske gondole na svetu, uspešno priveo kraju, na korist svih koji rade, žive ili dolaze u ovaj deo Srbije, koji, kako dodaje, samo maliciozni ne žele da vide.

Dragana Rosić/ZlatiborPress

You may also like...