Prijepolje dobija nove usluge socijalne zaštite

PRIJEPOLJE – U okviru programa Swiss PRO biće sprovedena 22 projekata za razvoj i pružanje usluga socijalne zaštite namenjenih loklanim samoupravama, među kojima je i Prijepolje, kako bi se ublažila kriza uzrokovana pandemijom kovid 19 virusa. Realizacijom ovih projekata biće povećana dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 2000 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim ustanovama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, ličnog pratioca, dnevnog boravka, predah smeštaja, savetodavnih i socio-edukativnih usluga, kombinovanih usluga medicinske nege i socijalne zaštite, kao i jedan projekat kojim se obezbeđuju besplatni obroci ekonomski najugroženijim grupama stanovništva iz ruralnih naselja.

Vlada Švajcarske podržala je projekat sa 310 000 eura, a lokalne samouprave sa 115 000 eura. Projekti su odabrani u okviru javnog poziva koji je trajao od 25. januara do 26. februara 2021. godine i bio otvoren za 96 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije, i to iz druge, treće i četvrte grupe razvijenosti, a koje trenutno pružaju do tri usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.