Priboj novo žarište

PRIBOJ-Novo žarište epidemije u Priboju je privatni Dom za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“, što je na svom sajtu potvrdilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, ali nije navelo broj inficiranih u tom domu i njihovo zdravstveni stanje.

Direktorka tog doma Žanka Ćetković je odbila da za Danas kaže koliko korisnika usluga te ustanove i zaposlenih je inficirano korona virusom.

Opština Priboj
Foto: ZooMUE

„Imajte razumevanja i pustite nas da završimo operativni deo, a celu statistiku i sve drugo imate u drugim organima i obratite se njima. Čekaju me operativni poslovi i ne mogu da ćaskam“, rekla je direktorka i prekinula telefonski razgovor.

Ni u užičkom Zavodu za javno zdravlje nije bilo moguće zvanično saznati obim epidemije u pribojskom domu. Taj Zavod je saopštio da je u Priboju u četvrtak bilo 27, u sredu pet novoinficiranih, ali bez pojašnjenja o tome da li su među njima korisnici pribojskog doma.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, u pribojskom domu, u kome je trenutno smešteno 44 korisnika, za poslednja dva dana, više od polovine stanara je inficirano i sumnjivo na infekciju, a inficiranih ima i među zaposlenima.

U užičku bolnicu, kako je Danasu rekla Danijela Vasiljević, portparolka ZC Užice, u četvrtak pre podne je primljeno sedam pacijenata iz pribojskog doma.

“ Oni su na Infektivnom odeljenju užičke bolnice i njihovo zdravstveno stanje se prati“, rekla je portparolka ZC Užice.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.