Povratak u školske klupe 31. avgusta(VIDEO)

UŽICE – Đaci osnovnih  i srednjih škola, se zvanično vraćaju u školske klupe 31.avgusta. Časovi će biti skraćeni, u srednjim školama nastava će biti kombinovana, dok će osnovce deliti u dve grupe po smenama. Svi učenici su u obavezi da nose zaštitne maske, u suprotnom će biti sankcionisani.

„Sve gradske osnovne škole imaju 25 i više učenika u odeljenju, obaveza je da se ta odeljenja dele na pola , odnosno da u jednoj grupi ne bude više od 15 učenika. Što se tiče mlađih uzrasta, a to su učenici od prvog do četvrtog razreda, dele se na grupe i idu svi prepodne u školu. A učenici starijih razreda od petog do osmog,  će za početak raditi po kombinovaom sistemu. Odeljenja će se podeliti  u dve grupe jedna grupa će da ide ponedeljak, sreda i petak, a druga grupa utorak i četvrtak, naredne nedelje  vrši se rotacija“, rekao je  član Gradskog veća za društvene delatnosti Ratko Trmčić.

Poseban sistem organizacije rada biće i u srednjim školama.

„Što se tiče srednjih škola prateći uputstva o načinu rada mi počinjemo da radimo kao i sve škole Republike Srbije sa kombinovanom nastavom . Što znači da će jedna polovina učenika ići jednu nedelju u školu, druga polovina će ići druge nedelje. Polovina koja je kući , te nedelje radiće na daljinu. A, imamo pripremljene planove za ostale oblike nastave, pogotovu u srednjim stručnim školama gde imamo realizaciju vežbi i prakse, oni će to raditi prema svom planu“ , naveo je direktor Gimnazije Vukadin Simović.

Nastava u svim školama u Užicu počinje 31.avgusta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.