Povećan broj poziva za odvoženje kabastog otpada

UŽICE – JKP Bioktoš neće do daljeg odvoziti kabasti otpad po ustaljenom planu zbog obolevanja radnika i neizvesne epidemijske situacije izazvane korona virusom.

Zvanično 20. marta stiže proleće, godišnje doba tokom kojeg se generalno raspremaju domovi i uklanja neželjeni otpad iz kuća, dvorišta, sa tavana, pa se može očekivati porast broja kabastog otpada kraj kontejnera i u Užicu. Ovih dana su i češći pozivi građana Bioktošu.

Otpad
Foto: Radio Luna

„Ne prođe dan da bar jedan građanin ne zovne kako bi se raspitao šta da učini sa kabastim otpadom. Imamo najviše do tri poziva dnevno, odnosno oko 40 poziva mesečno zbog kabastog otpada“, rekla je Milena Nikolić.

Nikolić je podsetila da građevinski otpad nije kabasti, te da se on godinama odlaže na deponiju na Sarića Osoju i da bi građani trebalo da o sopstvenom trošku odvezu građevinski šut i zemlju na deponiju Sarića Osoje, gde će taj otpad biti odložen bez plaćanja naknade.

Iz JKP Bioktoš su apelovali na građane da dva dana pre odlaganja kabastog otpada pored kontejnera pozovu kol centar na brojeve telefona: 031/525-427 i 0800/031-030.

Inače, dopremljeni kabasti otpad se godinama odlaže na posebnu etažu u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko.

JKP Duboko naplaćuje 7 000 dinara po toni ili sedam dinara po kilogramu dopremljenog kabastog otpada.

Izvor: Radio Luna

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.