Zavetnici:Nemoguća misija završiti projekat na vreme u Užicu

UŽICE-Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici oglasio se saopštenjem za javnost povodom nepoštovanja rokova za završetak radova na više projekata u Užicu.

„Poslednji u nizu primera koji pokazuju da gradska vlast nije sposobna da završi nijedan projekat u predviđenom roku je Ratarska ulica, koja već duže vreme stoji raskopana.
Rok za završetak radova bio je 1. novembar.Taj rok je po izjavi građana, navela gradonačelnica tokom obilaska u septembru. Građani koji žive u ovom delu grada nisu zadovoljni dinamikom radova i među njima vlada opravdan strah, da će dočekati prvi sneg sa raskopanom ulicom.
Građani iz Ratarske su se organizovali i masovno potpisuju peticiju u kojoj zahtevaju završetak svih radova i asfaltiranje ulice do kraja novembra. Srpska stranka Zavetnici ih podržava u ovom zahtevu i takođe smatramo da su građani dali gradskoj vlasti razuman rok u kome radovi moraju biti završeni.
Užička vlast je nažalost poznata po nepoštovanju rokova za završetak započetih radova. Na mnogim gradilištima nisu jasno istaknute zakonom propisane table sa informacijama u vezi izvođača, vrednosti radova i rokova za završetak radova. Razlog za to je više nego jasan, nijedan projkat se ne završava na vreme a i cena radova se gotovo uvek povećava u odnosu na planirano.
Svima su poznati probijeni rokovi na rekonstrukciji bazenčića od 320.000 evra na gradskoj plaži, koji je pukao i pre puštanja u rad, a vidimo da će i rekonstrukcija gradske pijace trajati mnogo duže nego što je planirano.
Da pomenemo i obećano otvaranje aerodroma Ponikve, još u aprilu 2016. godine od strane Aleksandra Vučića, da će za nekoliko meseci avioni za komercijalni saobraćaj početi da lete.
Obilaznica oko Užica, tunel ispod Kadinjače, kolektor za prečišćavanje otpadnih voda u Turici, pasarela u Sevojnu, nijedan od ovih projekata nije završen, a deo nije ni započet.
Zbog čega u gradu Užicu svaki započeti projekat, bilo da je manji ili veći,mora da kasni, da se probijaju rokovi, a data obećanja da se prolongiraju iz godine u godinu, od izbora do izbora“ ,navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.