Potpisan protokol o saradnji Zlatibora i Tuzlanskog kantona

TUZLA-U Tuzli je  potpisan Protokol o saradnji Turističke organizacije „Zlatibor“ i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom je  predstavljena i turistička ponuda Zlatibora.

tuzla16-6 „Zlatibor je mesto gde najveće kompanije iz Srbije, a i iz celog regiona investiraju u hotelske kapacitete i druge sadržaje, opština Čajetina ulaže značajna sredstva u razvoj infrastrukture i to ne samo u izgradnju pešačkih, biciklističkih i planinarskih staza već i u izgradnji avantura parkova, adrenalinskih parkova i zabavnih sadržaja. I ono što je najznačajnija i najveća investicija koja kreće sa realizacijom na proleće je izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora do vrha ski centra Tornik“,rekao je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina
Đurić je istakao da se broj gostiju iz BiH a posebno iz Tuzlanskog kantona u poslednjih nekoliko godina stalno povećava i da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti i da će za goste iz ove regije hotelijeri odobriti brojne popuste.
„Ovo svakako otvara mogućnosti saradnje i u nekim drugim oblastima, u sportu, kulturi i privredi i siguran sam da ćemo u narednom periodu još uspešnije i bolje sarađivati“, zaključio je Đurić.
Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor je rekao da je turistička privreda Zlatibora prisutna već nekoliko godina na tržištu Tuzlanskog kantona i da je ovo primer dobre prakse i da će prezentacije biti češće kako bi se stanovnici Tuzlanskog kantona upoznali sa ponudom Zlatibora.

tuzla16-5Predstavnici hotelske privrede Zlatibora su govorili o sadržajima i aranžmanima koje su pripremili za predstojeću sezonu.
U ime domaćina  prisutnima se obratio direktor Ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona Asim Bečić.
„Ja ću se zahvaliti gostima na dosadašnjoj dobroj saradnji i učinićemo sve da i dalje budemo dobri domaćini da ostvarimo dobru saradnju. Ova današnja prezentacija je pokazala da postoji interesovanje Tuzle i BiH za turističku destinaciju Zlatibor“, istakao je Bečić.

You may also like...