Formiran Lokalni savet roditelja u Priboju

PRIBOJ-Skupština opštine Priboj donela je odluku o formiranju Lokalnog saveta roditelja,u koji su članove delegirale sve osnovne i srednje škole na području opštine Priboj.

Konstituisanju novog saveta roditelja,kao skupštinskog tela,prisustvovao je i predsednik SO Priboj,Boris Mrdović,koji je posebno apostrofirao napore rukovodstva lokalne samouprave u kreiranju što boljeg privrednog ambijenta i uslova u njemu,kako bi što više mladih ljudi odlučilo da ostane u ovom gradu,gde bi formirali svoje porodice,a time bi bilo i više dece.

foto.opstina priboj
Na konstitutivnoj sednici, za predsednika Lokalnog saveta roditelja izabran je Vlade Milošević,a funkciju zamenika obavljaće Dragana Ćirković.Nastojaće,kažu, da rade kao tim,da uspešno realizuju sve psotavljene zadatke,na dobrobit  svih roditelja i njihovih školaraca. 

Na prvoj sednici Saveta roditelja bilo je reči i  nekim konkretnim aktivnostima - o prevozu učenika,pogotovu sa seoskog i prigradskog područja,nadoknadama za đake pešake,ali i poboljšanju školskog prostora,kao  što je slučaj sa prostorom za nastavu  za učenike Muzičke škole iz Prijepolja,odeljenja u Priboju....  
Lokalni savet roditelja ima koordinirajuću funkciju,i biće neka vrsta veze između roditelja,škola i lokalne samouprave,a  delokrug rada  definisan je zakonskim okvirima. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.