Potkresati orlićima krila (VIDEO)

IVANJICA – Posle tri odigrana kola plej ofa Javor Matis je došao do izuzetne pozicije za ostvarivanje ovogodišnjeg plana – plasmana u Superligu.

Sa dve vezane pobede protiv Inđije i Zlatibora Javor Matis je napravio veliki korak ka konačnom cilju. Postignuto je sedam golova, primljena su samo dva i to može da raduje navijače ivanjičkog prvoligaša. Na vrhu tabele se izdvojio TSC koji je već obezbedio takmičenje u Superligi dok će Javor Matis tu potvrdu tražiti u Beogradu protiv Sinđelića. Protiv Zlatibora je ekipa pokazala da ume da se nosi sa pritiskom jer svaki neplanirani kiks može skupo da košta. Probudio se i Marković koji je sa novim het trikom napravio još veću razliku na listi strelaca i ako ovako nastavi može se očekivati da će napadač Javor Matisa do kraja plej ofa stići i do kvote od 30 golova. Igor Tufegdžić nema razloga za nezadovoljstvo, smatra da je njegova ekipa dobro odigrala dve prethodne utakmice i nada se nastavku serije. Dobro poznaje ekipu Sinđelića, iznenađenja ne može biti a pobeda se nameće kao imperativ.

Nemanja Jevrić se pokazao kao adekvatna zamena za neprikosnovenog Vladana Đogatovića. Pokazao je tokom ovog dela sezone da se na njega može računati, njegov kvalitet nije sporan i svaki naredni protivnik je prilika za novo dokazivanje. Jevrić ističe da je Sinđelić ekipa za poštovanje, ali da se Javor Matis neće mnogo osvrtati na ono što je bilo, već da će u subotu pokušati da se revanšira orilćima za nedavni poraz.

Javor Matis u Beograd putuje u kompletnom sastavu. Izostaje samo Josović koji je za crveni karton protiv Inđije dobio kaznu od dva meča neigranja, a utakmica između Sinđelića i Javor Matisa  igra se u subotu sa početkom u 16 sati. Utakmicu sudi Nikola Radaković a pomažu mu Boško Božović i Aleksandar Vladić.

You may also like...