Postignut dogovor, prekid štrajka zaposlenih u JKP “Bioktoš” (VIDEO)

UŽICE-Posle sastanka održanog jutros sa predstavnicima gradskog rukovodstva zaposleni u JKP”Bioktoš”, koji su juče stupili u štrajk, doneli su odluku o prekidu štrajka i vratili se svojim svakodnevnim aktivnostima u ovom preduzeću.

Posle veoma konstruktivnog rezgovora sa predstavnicima Štrajkačkih odbora postignut je dogovor potvrđen zaključkom kojim je definisano:

Povećanje koeficijenata zaposlenih i to od najnižeg koeficijenta zaključno sa koeficijentom 3,2 za 0,15 – za obračunski period počev od maja meseca 2023. godine.
Isplata regresa u visini od 100 odsto prosečne isplaćene zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, za prethodnu godinu počev od 1. januara 2023. godine.
Da se godišnji iznos regresa, napred utvrđen uveća za fiksni iznos od 33.000 dinara bez poreza i doprinosa.
Povećanje naknade troškova za ishranu u toku rada u neto iznosu od 330 dinara po danu rada.
Isplata solidarne pomoći u aprilu 2023. godine.
Redovno pozivanje ovlašćenog predstavnika reprezentativnih sindikata na sednice Nadzornog odbora.
Zadovoljstvo postignutim dogovorom izrazili su kako predstavnici štrajkačkih odbora, tako i predstavnici gradskog rukovodstva. Prema rečima zamenika gradonačelnice Užica Dragoljuba Stojadinovića, upravo jutrošnji dogovor bio je nedostajući korak, koji je napravljen zahvaljujući dobroj volji i razmevanju obe strane.

“Uspeli smo da se dogovorimo oko koeficijenta i sa povećanjem koje je dogovoreno u junu mesecu će radnici dobiti uvećanu zaradu za oko 2 682 dinara, plus onih 2 500 do 3000 dinara na kontu uvećanja toplog obroka i regersa. Svima je u intersu da radnici “Bioktoša” nastave sa radom i da budu zadovoljni. Zahvaljujem se svim zaposlenima, koji su obećali i da će veoma brzo pristupiti poslovima koje nisu obavljali juče i danas. Zahvaljujem se i predstavnicima sindikata ostalih javnih preduzeća sa kojima smo takođe postigli dogovor prethodnih dana”, zaključio je Stojadinović.

Sastanku je pored članova Radnog tima za pregovore sa Štrajkačkim odborom prisustvovala i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.