Pošteno do kraja (VIDEO)

POŽEGA – U pretposlednjem kolu Srpske lige Zapad Sloga je pred 200 gledalaca dočekala ekpu Prova kojoj je ova utakmica bila od izuzetnog značaja, zbog borbe za opstanak u srpskoligaškom društvu.

Sloga je bila bolja, postigla je dva gola i tako unela neizvesnost oko opstanka u ligi. Provo koje sa klupe predvodi Igor Đurković igralo je u sastavu: Budaković,Jovanović, Stevanović (Đokić 79’), Petrović, Kovačević, Isailović, Pejović, Mićanović, Krstović, Nikolić (Đurković 60’) i Pantelić. Dragiša Žunić bez preteranih kadrovskih problema, jedini igrač na kog nije mogao da računa je bio Janjić, pa je njegova ekipa utakmicu počela u sastavu: Glintić, Kalajanović, Vlašić, Nikolić, Glišović, Nikola Stanić, Kijevčanin, Kolarević (Marković 79’), Đorđilović, Obrenović (Miroslav Stanić 60’) i Gajić (Mihajlović 70’). Utakmicu je sudila sudijska trojka Marko Mihailović iz Aranđelovca, Nikola Obradović iz Rače i Željko Đurić iz Uba. Četvrti sudija je bio Nikola Đorđević iz Aranđelovca.

Utakmica je krenula sa obostranim opipavanjem pulsa protivnika i u takvoj igri gledaoci nisu imali šta da vide. Što bi se reklo, igra između dva šesnaesterca bez ijedne opasnije akcije po Glintića i Budakovića da bi Sloga ni iz čega došla do prednosti. Gajić se borio za loptu sa Isailovićem da bi ona došla do Obrenovića. Po levoj strani se ubacivao Glišović što je Obrenović video, usledio je dobar udarac igrača Sloge i Budaković je bio savladan u 15. minutu utakmice.

Ni posle vođstva Sloge ništa se nije menjalo u igri, i dalje je bilo mlako na svakom delu terena. Gosti nisu nalazili način da ugorze gol domaćina a domaćin nije žurio u pravcu gola gostiju. U 26. minutu viđena je odlična akcija Sloge, Gajić-Obrenović-Glišović a Đorđilovićev udarac glavom blokiran je od strane odbrane gostiju, pa Budaković nije morao da interveniše. U 29. smo videli prvi ozbiljniji pokušaj igrača Prova kada je Nikolić odlično šutirao sa 25 metara ali je za malo bio neprecizan. Sloga je, što je bilo i očekivano bila opasnija u ovoj utakmici ali kao i do sada ralazacija nije bila na visokom nivou. U 40. minutu još jedna dobra akcija koju golom ne završava Obrenović, kao ni Gajić dva minuta kasnije kada umesto gola pogađa pravo u glavu hrabrog Budakovića. Sloga je za svoje promašaje mogla da bude kažnjena u finišu prvog poluvremena. Stevanović je posle odugovlačenja poslao loptu pred gol Sloge, najbolji u skoku je bio Krstović, a Glintić neverovatnom intervencijom spašava svoj gol. Izveden je korner, stvorila se velika gužva da bi na kraju Kovačević atraktivnim potezom pogodio stativu a nakon toga Mihailović je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti. Mićanović je loše izveo prekid, istom merom je uzvratila odbrana Sloge i tako stvorila 100% prilku za Pantelića koji se obrukao završnicom. Pokušao je udarcem posle solo prodora Petrović u 58. Minutu, ali nije bilo toliko opasno po Glintića. Ono što nisu uspeli igrači Prova u finišu prvog i nastavku drugog poluvremena uspela je Sloga u 63. minutu. Lopta je krenula sa leve strane, došla je do Stanića pa do Gajića. Napdač Sloge se previše lako oslobodio svog pratioca i preciznim udarcem uz pomoć stative doveo svoju ekipu do prednosti od 2:0. Gosti nisu imali snage da na bilo koji način u utakmicu unesu neizvesnost, a Sloga je u poslednjem minutu mogla i do ubedljivije pobede kada je Đorđilović silovitim udarcem pomerio konstrukciju gola, a Kijevčanin sa odbitkom nije uspeo ništa da uradi pa je na kraju ostalo 2:0.

Sloga je i ovu utakmicu odigrala pošteno. Bez obzira što Provu gori pod nogama. U to niko nije imao pravo ni da sumnja a potpuno isto će biti i u narednom kolu protiv imenajaka Sloge iz Petrovca na Mlavi. Motiv više za Požežane je istorijska utakmica jesenjeg dela kada su ove dve ekipe igrale neverovatnih 5:5.

You may also like...