Čajetina : Prijem za prvoligaše

ČAJETINA-Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, ugostio je rukovodstvo i košarkaše KK „Zlatibor“ Čajetina, povodom istorijskog uspeha koji su nedavno postigli. Plasmanom u najjači rang srpske košarke, KK “Zlatibor“ ostvario je najveći uspeh u skoro četiri decenije dugoj klupskoj istoriji, a Čajetina je po prvi put dobila prvoligaša u kolektivnom sportu.

Istorijski rezultat osiguran je pobedom u gostima u Boljevcu, u 24. kolu Druge muške lige Srbije, a potvrđen i proslavljen desetak dana kasnije u Čajetini, kada je na oproštaju od svoje publike za ovu sezonu savladana “Jagodina“.
Predsednik se zahvalio sportistima i rukovodstvu kluba i tom prilikom, kapitenu je uručio zahvalnicu u ime opštine Čajetina.
„Ulazak u Košarkašku ligu Srbije je istorijski uspeh za KK „Zlatibor“, želeo bih da čestitam igračima, stručnom štabu, sponzorima, navijačima i svim ljudima koji su podržali vašu borbu na putu ka uspehu. Ovo je rezultat vredan pažnje, ne samo za košarku u Čajetini, već i za Srbiju. Verujem da ovo predstavlja samo prvi, u nizu uspeha koji su pred vama. Ispred Opštinske uprave želim vam puno uspeha i sreće u budućem radu i takmičenjima“, rekao je Stamatović u svom obraćanju košarkašima.

Košarkaški klub „Zlatibor“ uzvratio je prigodnim poklonom, pa je tako predsedniku opštine Čajetina uručena zlatna medalja i dres sa njegovim imenom. Predsednik KK“Zlatibor“ Rajko Pelverović, zahvalio se predsedniku Opštine i njenom rukovodstvu na podršci.
„Zahvaljujem se lokalnoj zajednici jer je podržavala i pomagala našu nameru kako ove tako i prethodnih godina, kao i svima koji su prepoznali i podržali ovu našu borbu u istorijskom uspehu košarke u Čajetini“istakao je Pelverović.
Nakon prijema u opštini Čajetina, održana je i Svečana sednica kluba na kojoj su dodeljene zahvalnice kolektivima i pojedincima koji su dali svoj doprinos u ostvarivanju rezultata KK „Zlatibor“.

You may also like...