Poslodavci zainteresovani za program „Moja prva plata“


POŽEGA – Interesovanje poslodavaca za upošljavanjem mladih kadrova kroz program „Moja prva plata“ ove godine bilo je izuzetno veliko. Sa područja Požege prijavilo se 20 poslodavaca. Oni su oglasili 50 slobodnih pozicije za 68 lica. Od 3.oktobra je počelo onlajn prijavljivanje kandidata i traje do kraja meseca. Nezaposleni mogu da se prijavljuju kod više poslodavaca ili na više radnih mesta kod istog poslodavca.

Nsz

„Da bi konkurisali, potrebno je da imaju srednje ili visoko obrazovanje, da su mlađi od 30 godina i da nemaju radno iskustvo, odnosno imaju najviše do 6 meseci radnog iskustva na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu“, kaže Radoljub Šunjevarić iz Nacionalne službe za zapošljavanje u Užicu.

Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci. Za to vreme NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 25.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara. Poslodavcima je ostavljena mogućnost da od svojih sredstva angažovanim licima isplaćuje dodatna primanja. Potpisivanje prvih radnih ugovora očekuje se krajem godine.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.