Priboj: Rebalansom predviđeno više novca za najvažnije investicije

PRIBOJ – Opštinski parlament u Priboju doneo je  odluku o drugom rebalansu budžeta,koji predviđa uvećanje za 9,1 odsto i sada iznosi 1.726.430.000 dinara.

foto: Opština Priboj

Najveće povećanje  u usvojenom rebalnasu budžeta je za oblast zaštite životne sredine, gde  je opredeljeno 93,4 miliona dinara i to u prvom redu  za projekat sanacije nesanitarne deponije “Duboki potok” u Druglićima, koji finansira Republika  Srbija sa 60 miliona dinara,dok će iznos od 11,4 miliona dinara  zajednički finansirati opštine korisnici – Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Rebalansom budžeta predviđena su i sredstva za izradu projekata za izgradnju kanalizacione mreže, za organizaciju saobraćaja i izgradnju neophodne infrastrukture,kao i za rekonstrukciju fasade zgrade OŠ “Nikola Tesla” u Pribojskoj Banji, što će se finansirati većinskim sredstvima Republike.

SO Priboj jednoglasno je prihvatila i set odluka iz oblasti saobraćaja, a  prva se  odnosi na proglašenje za opštinski put  putnog pravca Jarmovac- Jabuke – Ljeskovac – manastir Uvac,u dužini od 14,5 kilometara, gde se dovršetak asfaltiranja planira bespovratnim sredstvima EU.

foto.Opština Priboj

Usvojena je i Odluka o taksi prevozu na teritoriji opštine Priboj,koja bi trebalo da doprinese unapređenju ovog segmenta  javnog prevoza,na zadovoljstvo i postojećih taksista,ali pre svega  korisnika ove vrste prevoza.Gotovo svi učesnici u  raspravi  izrazili su potrebu za uvođenjem  i u Priboju službe “Halo taksi”.

Odbornici SO Priboj prihvatili su i Plan detaljne regulacije stambenog bloka  između ulica Nemanjina,Vuka Кardžića,Dragoljuba Savića i Veljka Vlahovića, kao i izmene  odluke o Opštinskoj upravi,u delu koji se odnosi na Кabinet predsednika opštine,što je samo usaglašavanje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Bez rasprave prihvaćen je izveštaj o radu za prošlu  godinu i plan rada za naredni period  PU “Neven”,gde se zbog  formirane liste čekanja,očekuje proširenje kapaciteta za boravak pribojskih mališana.

Za direktora “Zavičajnog muzeja” u Priboju imenovana je Dušica Raković,koja je do sada bila v.d. direktora ove ustanove, a zbog odlaska u penziju dosadašnjeg direktora Sava Spasojevića,za v.d. direktora Ustanove za fizičku kulturu “Sportski centar” imenovan je Aleksandar Mandić. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.