Posle poplave ostali samo goli zidovi (VIDEO)

ARILJE – U poplavama koje su zadesile ariljski kraj kuća porodice Jovanović je skroz uništena. Jedva su spasili živote iz bujice, ali sada nemaju gde da spavaju pa su privremeno smešteni kod rodbine i komšija. Najviše ih brine kako će dočekati zimu i novu školsku godinu.

Za samo pola sata voda je odnela sve iz doma porodice Jovanović, sve što se ulagalo i gradilo 35 godina bilo je pod vodom.

Jovanovići
Foto ZooMUE

„To nije bila voda, to su bili valovi. Uspeli smo da izvučemo decu, mene su vatrogasci preneli u čamac, posle sam u čarapama išla kroz selo“, kaže Vida Teofilović.

Jovanovićima nije ostao ni jedan komad nameštaja ili bele tehnike. Samo su uspeli da ponesu po neki komad garderobe i sačuvaju gole živote.

„Prosto teško ti je da izađeš iz svoje kuće iz svog objekta kad je tako. Sutra kad smo se vratili to je bilo užas gledati onakav mulj i sve uništeno“, rekla je Slađana Jovanović.

Umesto bezbrižnog letnjeg raspusta u igri sa vršnjacima za decu su ovo dani očaja i suza. Anđela polazi u osmi razred i želja joj je da upiše Umetničku školu, ali od pribora više nema ništa.

„Teško je. Navikla sam time da radim i sada mi je nezgodno. Sada nam najviše trebaju laptopovi i internet jer na tome radimo“, kaže Anđela Jovanović.

Jovanovići
Foto ZooMUE

Igračaka više nemaju pa se devojčice sada igraju samo sa ljubimcima koji im pružaju utehu u danima neizvesnosti.

„Moji psi se zovu Pufna i Mimi, a mačak Mirko“, kaže Teodora Jovanović.

Jedino rešenje je izgradnja montašnog objekta jer je kuća previše stara, pa su lokalno stanovništvo i opština Arilje pokrenuli inicijativu za pomoć.

„Svako ko je u mogućnosti da pomogne da napravim deci krov nad glavom, da vratim svoju porodicu u kuću ja bih bila zahvalna“, kaže Slađana Jovanović.

Teodora
Foto ZooMUE

Baka Vida sa decom spava kod rodbine, a Slađana i suprug Danijel su smešteni u pomoćnom objektu kod komšije gde imaju samo krevet i jedino čega se plaše jed a tako ne dočekaju zimu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.