Ponovo uništena imovina užičkih radio-amatera

UŽICE-Nepoznate osobe su razbile stakla na prostorijama Radio-kluba „Aco Vučković“ u Dečanskoj ulici u centru Užica.

To nije prvi put da je taj klub na meti vandala koji su, prošle sedmice, polomili staklo i jednu antena, a pre toga su prozore i spoljne zidove prostorija izlepili nalepnicama FK Sloboda i polomili svetleću tablu radio-kluba.

„Na platou, koji noću nije osvetljen, nalaze se naše prostorije, prostorije Udruženja pčelara i nekoliko radnji, čiji vlasnici imaju problema sa pokušajima provala, redovno se okupljaju ljudi koji donose alkohol, obavljaju malu u veliku nuždu. Ceo plato je pokriven staklom razbijenih flaša i drugim otpacima koje ostavljaju za sobom“, saopštio je užički radio-klub i izrazio očekivanja da će policija, koja je obavila uviđaj, konačno pronaći vinovnike vandalizma.

Uz podsećanje da klub „nema stalne izvore finansiranja i da su popravke posle takvih napada za njih ozbiljan problem, jer su skupe“, oni navode da su „prinuđeni da svake sedmice popravljaju štetu, umesto da usmeravaju vreme, energiju i sredstva na rad sa mladima“.

„Kome može da smeta radio-klub? Radio-amateri društvu mogu da budu samo korisni. Mladima približavamo svet radio-tehnike i elektrotehnike, obučavamo ih i, kada zatreba, na raspolaganju smo da pomognemo kome je to potrebno, kroz sistem za vanredne situacije. Nismo na budžetu Grada, nemamo novca, sve aktivnosti sami finansiramo i, umesto podrške, dobijamo polomljena stakla“, poručili su užički radio-amateri.

Danas

You may also like...