Prijepolje jedna od 44 nedovoljno razvijenih opština

PRIJEPOLJE – Jelena Trifunović iz kabineta ministra bez portfelja Novice Tončeva koji je zadužen za razvoj i unapređenje nedovoljno razvijenih opština, posetila je juče Prijepolje.

„Sve lokalne samouprave ovog tipa imaju identične probleme, a lični kontakti sa predstavnicima i saradnicima je ipak najbitniji jer oni bolje sagledavaju i znaju sliku sa terena. Do kraja meseca spremamo raspisivanje javnog poziva za finansiranje projektno-tehničke dokumentacije i sufinansiranje izgradnje infrastrukturnih objekata i opremanje. Ovo je naša prva poseta, a doći ćemo i u martu kada se konkurs završi da vidimo konkretne rezultate. Кabinet ministra Novice Tončeva služi da kroz aktivnosti stvori uslove za razvitak nerazvijenih opština”, rekla je Trifunović.

Trifunovićeva veruje da je pomak u rešavanju problema koji tište nerazvijena područja moguć.

„Ne verujem da ćemo uspeti nešto da uradimo u prvoj godini, ali imamo motiv da istrajemo. Možda nam je potrebna i zakonska regulativa, jer se nijedan zakon ne bavi nerazvijenim opštinama nego i nas vide kao i sve ostale. Smatram da treba da budemo vidljiviji kroz zakone i podzakonske akte”, naglasila je ona.

Zamenik predsednika opštine Esad Hodžić istakao je da je na današnjem sastanku predstavnica ministarstva upoznata sa problemima koji tište građane Prijepolja.

„Tačno je da spadamo u red nerazvijenih opština, ali ne zbog toga što su naši građani lenji ili nesposobni. Naprotiv, ovo je područje vrlo sposobnih i vrednih ljudi, ali u proteklom periodu nije bilo značajnije podrške od strane države i nadležnih ministarstava. Pre svega se to odnosi na razvoj putne infrastrukture, rešavanje ekoloških problema, poljoprivredu, a naročito energetiku”, rekao je on.

Hodžić je kazao da su na današnjem sastanku istaknute sve prednosti Prijepolja, ali i da se otvoreno pričalo i o svim problemima i manama.

Prema njegovim rečima, tokom sastanka su prisutni obavešteni o budžetu ovog ministarstva koji iznosi 320 miliona, ali kada se taj iznos podeli na 44 nerazvijene opštine, očekivano je da opština Prijepolje može da računa na sredstva u iznosu od 7 do 10 miliona dinara.

Izvor: PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.