Ponosna kartica i u rukama užičkih majki troje i više dece (VIDEO)

UŽICE – Predstavnici grada Užica i Pokreta za decu „Tri plus“ iz Čačka potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj  saradnji u okviru koje su izrađene „Ponosne kartice – Cena minus za 3 +“ kojima će roditelji koji imaju troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, ostvarivati popust za plaćanje dobara i usluga u privrednim društvima, javnim preduzećima i ustanovama.

„Grad Užice će se potruditi da u akciju uključi javna preduzeća i ustanove. Vlasnici kartica mogu da računaju na povlastice za javni prevoz, bazena, klizališta, pozorišta i verovatno parkinga. Sigurno ćemo vremenom imati unapređivanja vezana za akciju, ali najbitnije je da smo danas krenuli“, najavio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Predsednik Pokreta za decu „Tri plus“ Vladica Gavrilović rekao je da je akcija pokrenuta kako bi „Srbija vaskrsla“ podsećajući na 2016. godinu koja je bila najlošija po broju rođenih beba u poslednjih 100 godina.

„To je projekat koji pokazuje kako bi Srbija trebalo da izgleda. Ovo je jedinstvo jedinica lokalne samouprave, privrednih društava i porodica sa troje i više dece. Naša procena je da će ova kartica doneti porodicama u proseku više od 1000 evra uštede“, rekao je Gavrilović.

On je naveo da je više važan psihološki od ekonomskog momenta koji nudi kartica.

„Svaka majka koja dobije ovu karticu bi trebalo da zna da je to VIP kartica, da su oni heroji naše zemlje koji se bore da svoju decu izvedu na pravi put i bore se da se spreči nestajanje Srbije“, naveo je Gavrilović.

Koordinator akcije u Užicu Zoran Milovanović rekao je da je do sada 66 privrednih društava dalo popuste, a da je potpisivanje ugovora dogovoreno sa još dvadesetak.

„Gledaćemo da što više bude besplatnih treninga u sportskim klubovima. Nije sve ni stvar finansijog efekta, već da se deca izvuku iz kuće ili sa ulice“, kazao je Milovanović.

Prva kartica uručena je danas Branki Irkić, tridesetšestogodišnjoj majci osmoro dece, koja je ambasador akcije kao majka, ali i predstavnik privrede, jer se kompanija koju poseduje njena porodica priključila akciji, sa simboličnih osam odsto popusta.

„Hvala gradu i pokretu Tri plus što će omogućiti porodicama sa više dece da im omoguće lakše i lepše detinjstvo. Ovo je potvrda nama majkama da radimo nešto dobro“, rekla je Branka.

Podela Ponosnih kartica – Cena minus za 3 plus za majke iz Užica biće organizovana u utorak, 10. aprila od 12 do 16 časova u holu Narodnog pozorišta. Potrebno je poneti samo lične karte. Majke koje ne budu na spisku, moći će tada da se prijave, dok one koje nisu u mogućnosti da u utorak preuzmu kartice, moći će da je preuzmu u matičnoj službi gradske uprave.

Na evidenciji grada  Užica nalazi se 952 porodice sa troje i više dece, dok ih je u Srbiji 138 000.

You may also like...