Spas u zadnji čas (VIDEO)

IVANJICA – Golom Markovića u nadoknadi vremena Javor Matis došao do željene pobede protiv Bačke i 14. mesta pred plej aut.

Javor Matis je u poslednju utakmicu Super lige ušao sa imperativom pobede jer bi time obezbedio bolju poziciju pred plej aut. Na kraju su uspeli, doduše na teži način jer su morali da strepe do samog kraja kada je Marković rešio pitanje pobednika u nadoknadi vremena. Jagodić pred susret sa Bačkom nije mogao da računa na usluge Crnomarkovića, Cvetkovića, Dolmagića i Sevića pa je njegova ekipa izašla na teren u sastavu: Đogatović, Ristovski, Kornelijus, Karišik, Amanović, Marčić (Maričić 59’), Đerić (Petković 75’), Panić, Marković, Eliomar (Kovačević 90’), Mrkaić. Na drugoj strani Bačka koju sa klupe predvodi Zvezdan Milošević u Ivanjicu je stigla bez najboljeg igrača Lukovića, pa je ekipa iz Bačke Palanke nastupila u sastavu: Jevrić, Dimitrijević , Ilić, Bjeloš (Tasić 66’), Varga, Švonja (ž), Đorić, Bajić (Jovanić 44’), Radinović (Pantić 44’), Zvrko i Mićić. Utakmicu je vodila sudijska trojka iz Čačka, Petar Piper kao glavni, prvi pomoćni Vladimir Jovanović i Pavle Piper drugi pomoćni sudija.

Sam početak utakmice je naznačio u kom pravcu će se kretati ovaj meč. Domaćin sa željom da kroz posed dođe do povoljnog rezultata, a gosti po ustaljenom principu čekalice, pa šta bude. U takvom odnosu snaga prvo uzbuđenje je viđeno tek u 18. minutu kada je na centru pogrešio Radinović. Marčić je došao do lopte i prosledio je do Mrkaića, a napadač Javora nije bio koncentrisan do kraja pa je kao pobednik iz ovog duela izašao Jevrić. U 34. Javor Matis kruniše svoju nadmoćnost. Piper je dosudio slobodan udarac na desnoj strani koji je izveo Silva. Razlika u visini Jevrića i Mrkaića je bila više nego očigledna pa je napadač Javor Matisa bio bolji u skoku i tako zatresao mrežu Bačke za vođstvo domaće ekipe. Na minut do kraja poluvremena veoma čudna odluka Miloševića kada vrši dvostruku izmenu, iz igre su izašli Bajić i Radinović a na teren su ušli Jovanić i Pantić. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Posle samo 58 sekundi igre u nastavku lepa prilika za domaće. Odlično su se razumeli Đerić i Amanović i prevarili svoje protivnike pored leve aut linije. Lopta ide pred go,l na nju natrčava Marković i sa pet metara je šalje preko gola. Gosti dolaze do izjednačenja u 52.minutu. Brza akcija, odbrana domaće ekipe je bila razređena a lopta je došla na desnu stranu do Zvrka. Idealan centaršut na drugu stranu gde je bio Mićić i mora se istaći majstorija napadača Bačke čiji violej udarac donosi izjednačenje. Javor ponovo preti iz prekida ovoga puta u 57.minutu. Kornelijus je najbolji u skoku, nakon čega iz okreta šutira Mrkaić, a Dimitrijević loptu izbacuje u korner. Mogao je mnogo bolje Marković koji je iznenada došao do prilike u 68.minutu. Svi su pomilsili da će ta lopta da ode iza gola ali je ona ipak ostala u terenu i došla pravo na glavu igraču Javora, koji nije dobro reagovao i tako pogodio samo spoljni deo mreže. U 78. je Mrkaić pobegao odbrani Bačke, stiže ga Dimitrijević i ruši ga na granici slobodnog udarca i penala. Piper je prvo pokazao na penal ali se uz konsultaciju sa Jovanovićem predomislio pa pokazao na slobodan udarac. Silva je odlično šutirao a isto tako je intervenisao Jevrić. Pokušao je par minuta kasnije Ristovski da iznudi najstrožu kaznu za svoju ekipu ali je Piper prozreo njegovu nameru i kaznio ga žutim kartonom. Bačka ostaje sa deset igrača u polju u 88.minutu. Zvrko je hteo dobije na vremenu pa je ostao na travi. Kada je Piper video njegovu nameru pokazao mu ježuti, pa potom i crveni karton. Javor je sve karte bacio u napad i u prvom minutu nadoknade iznenadna prilika za Markovića. Izmakao je pažnji gostujuće odbrane, uspeo je da šutira a Jevrić još jednom dobro interveniše. Pobedu domaćoj ekipi donosi upravo Marković i to u drugom minutu nadoknade vremena. Silva je idealno izveo korner na prvu stativu gde je bio Marković za veliku radost navijača i igrača domaće ekipe.

Javor Matis je uspeo u nameri da dođe do 14. pozicije. Borac i Rad su očekivano izgubili svoje utakmice tako da će ove dve ekipe u okviru plej auta gostovati u Ivanjici, i zbog toga je ova pozicija bila bitna Ivanjičanima. Daleko od toga da je time posao završen, naprotiv. Bodovi se dele, sve ekipe će biti u 6 bodova i prava borba tek predstoji. Plej aut, kao i plej of startuje 11.aprila. Javor Matis u prvom kolu plej auta gostuje u Surdulici, domaćem Radniku.

 

You may also like...