Poljoprivrednici do njiva samo na mehanizaciji

SRBIJA – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović saopštio je da će poljoprivrednici u Srbiji ovog vikenda moći potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivrednoj mehanizaciji.

Nedimović je naveo da će poljoprivrednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

On je u izjavi za Tanjug istakao da je veoma važno da oni budu na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji kako ne bi bilo zloupotreba, naglasivši da u tom slučaju apsolutno neće biti nikavih problema.

Ministar je ukazao na to da je Vlada potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku i dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je zadatak i obaveza.

Nedimović je rekao da su poljoprivredni proizvođači izuzetno disciplinovani kada je reč o merama za borbu protiv koronavirusa i da vode računa o svemu, pri čemu je naglasio da je resorno ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu sa njima i da će tako biti i dalje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.