Počinje druga faza projekta „Moja prva plata“

SRBIJA – Druga faza realizacije projekta „Moja prva plata“ kreće od 1. oktobra. Posle objavljivanja javnog poziva i oglašavanja pozicija, što su budući poslodavci uradili tokom leta, od danas kreće prijava zainteresovanih nezaposlenih lica na tražene pozicije.

Prijave se mogu do kraja oktobra podneti na adresu mojaprvaplata.gov.rs. Tokom novembra doći će do povezivanja prijavljenih lica sa potencijalnim poslodavcima iz privatnog i javnog sektora, a do kraja godine bi trebalo da budu objavljene i konačne liste kandidata sa kojima će se potpisivati ugovori.

Osnovni cilj ovog programa, koji se sprovodi na republičkom nivou, je da nezaposlena lica mlađa od 30 godina steknu prva radna iskustva u svojoj struci i tako se osposobe za naredni period i neko buduće zaposlenje. „Moja prva plata“ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa, ali tokom devet meseci trajanja Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima uplaćuje po 22 hiljade (lica sa srednjom stručnom spremom) odn. po 26 hiljada dinara (lica sa visokim obrazovanjem).

You may also like...