Ljajić: Pomoći ćemo da Užice izađe iz senke Zlatibora (VIDEO)

UŽICE-Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će ovo ministarstvo finansijski podržati stavljanje užičkog Starog grada u turističku funkciju,kako bi Užice postalo prepoznatljiva turistička destinacija i na taj način izašlo iz senke Zlatibora.

Ljajić je naglasio da je najveći potencijal Užica trenutno što je blizu Zlatibora,koji je među pet top destinacija u zemlji,ali da bi izgradnjom visećeg mosta koji bi spojio magistaralni put sa užičkom tvrđavom i izgradnjom ugostiteljskog objekta Stari grad postao jedinstvena turistička atrakcija u Srbiji.

„Ukoliko dobijemo projekat do kraja ove ,već početkom naredne godine mogao bi da bude odobren i da se krene sa njegovom realizacijom.Uveren sam da bi za najkasnije dve godine svi radovi bili završeni“,rekao je Ljajić posle obilaska užičkog Starog grada na kome je u toku konzervacija i rekonstrukcija zidina stare tvrđave.

Ljajić je naglasio da je cilj Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija da obogaćuje turističku ponudu Srbije kako bi se povećao broj prvenstveno stranih turista ,koji su za prvih sedam meseci ove godine ostvarili 17 odsto noćenja .

„Njih možemo da privučemo samo kvalitetnom ponudom i raznovrsnim sadržajima.Istraživanja pokazuju da stranisu strani gosti u Srbiji ,njih čak 40 odsto impresionirani sa kulturnim nasleđem koje su videli u Srbiji,zatim sa 22 odsto gostoprimstvom i 21 odsto hranom.Moramo ići u susret njihovim potrebama“,naglasio je Ljajić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je Ministarstvo trgovine,turizma i telekomunikacija do sada u turističke projekte u užičkom kraju uložilo 500.000 evra,a da će ovaj vezan za Stari grad koštati oko 600.000 evra.

 

You may also like...