Plan za širenje ski centra Tornik – Nove zone za gradnju u podnožju i na vrhu i dodatni smeštajni kapaciteti

Skijališta Srbije raspisala su tender za izradu urbanističke dokumentacije za područje ski centra Tornik na Zlatiboru.

Predmet javne nabavke je izrada Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje ski centra.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji tendera, uočena je potreba i prostorno-tehničke mogućnosti za unapređenje skijališta.

Gužva na ski stazama Tornika
foto.zoomue

– Imajući u vidu i rastući broj korisnika, kako bi se iskoristio pun potencijal, javila se potreba da se i prostorni razvoj područja uskladi sa potrebama, što se prema trenutnim kapacitetima i pravilima građenja, u važećim planskim dokumentima, ne može postići – stoji u dokumentu.

U cilju razvoja Tornika po ugledu na veće ski centre i zadovoljenja potreba korisnika, u planu je uvođenje novih zona za gradnju u podnožju ski centra i proširenje postojećih na vrhu Tornika, proširenje ponude smeštajnih kapaciteta,
korekcije u pogledu dozvoljene spratnosti objekata, uvođenje nove ski staze i izmena saobraćajnog rešenja u podnožju ski centra.

foto.zoomue

Navodi se da je potrebno je izraditi nov plan kojim će se obuhvatiti važeći Plan detaljne regulacije za područje ski centra „Tornik“, kao i Izmena i dopuna plana detaljne regulacije za područje ski centra „Tornik“ po kratkom postupku iz 2021. godine, koji je u postupku usvajanja.

Tender ističe 10. marta .

eKapija

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.