Novi kontejneri u Priboju

PRIBOJ-Priboj je među 34 lokalne samouprave u Srbiji, koje su dobile nove sudove za odlaganje komunalnog otpada. U pitanju je 120 eko kontejnera od 1,1 kubika zapremine i 130 kanti od 240 litara, koje će doprineti da grad bude i čistiji i uređeniji, a lokalnom JKP “Usluga” omogućiti da izvrši zamenu starih i dotrajalih posuda za odlaganje otpada ili da ih postavi i na novim lokacijama.

foto.opstina priboj

“Od 34 grada i opštine Srbije, kojima je opredeljena oprema po javnom pozivu, Priboj je među prvima dobio nove eko posude za prikupljanje i reciklažu otpada.”, istakao je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, koji se ovom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi Priboja na uvek kvalitetno odrađenim projektima, zahvaljujući čemu i ne izostaje podrška ministarstva.

U okviru podrške lokalnim samoupravama na što adekvatnijem zbrinjavanju otpada i unapređenja životne sredine, Ministarstvo je ove godine obezbedilo 2.940 kontejnera i 3.225 kanti za 34 lokalne samuprave u Srbiji, koje su na javnom pozivu aplicirale za ovu opremu,navodi se na sajtu opštine Priboj.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.